Bigoz
Image default
Aanbiedingen

Hoe houd ik warmte buiten de deur?

Tijdens de hete zomerdagen is het fijn als het binnen enigszins koel blijft. Dan heb je namelijk altijd een plekje waar je je even terug kan trekken. Dit is fijn voor als je niet goed tegen de warmte kan. Een koele plek is dan belangrijk om even bij te kunnen komen. Alleen hoe je dit op een gemakkelijke manier? Veel mensen denken al gauw aan een airco. Deze zijn alleen erg prijzig en passen niet in elk huis. Daarom is het belangrijk om te kijken naar andere opties. Een hele makkelijke manier is door zonwerende folie aan te schaffen. Zonwerende folie kopen kan gemakkelijk online gedaan worden. Hier heb je een veel grotere keuze dan bijvoorbeeld bij de bouwmarkt. Tegenwoordig hebben namelijk veel huizen dubbelglas of HR++ glas. Hier kun je niet zomaar een zonwerend folie opplakken. Je dient hiervoor een zonwerende folie te kopen die geschikt is voor deze type ramen. Anders heb je namelijk kans op thermische breuken. Met normale folie kan het raam niet goed ademen en zal uitzetten. Bij het uitzetten is er risico op het barsten van de ruit.

 

Tips om het koel te houden

Naast het kopen van zonwerende folie zijn er ook nog andere tips om je koel te houden. Hiermee houd je niet specifiek je huis koel. Dit gaat meer over het koel houden als je bijvoorbeeld graag in de tuin bent. Hier is het in de zomer ook lekker warm en soms zelfs heet. Dan zijn deze tips meer dan welkom om te kunnen vertoeven in de tuin!

 

  • IJsjes: Altijd goed om in de zomer wat ijsjes in huis te hebben. Een ijsje zorgt echt even voor een beetje verkoeling! Het beste is om te kiezen voor waterijsjes. Deze geven net wat meer verkoeling van bijvoorbeeld softijs.

  • Koele drankjes: Tijdens de zomer is het heel erg belangrijk om gehydrateerd te blijven. Met de warmte zweet je veel en verlies je hierdoor heel veel vocht. Hierdoor kun je je slapjes gaan voelen en verdwijnt je energie. Zorg daarom voor koele drankjes die je graag drinkt! Ook heel lekker om tijdens de zomer schijfjes limoen, citroen en stukken fruit in het water te doen.

  • Eet niet te zwaar: Je hebt vaak geen zin om uitgebreid te koken in de zomer. Dit is ook heel logisch want je lichaam heeft geen behoefte aan een zware maaltijd. Het beste is om lichte maaltijden te maken. Zorg wel dat er voldoende voedingsstoffen en vitamines in de maaltijden zitten. Zo kom je toch aan je dagelijkse behoefte zonder te zwaar te eten.

  • Neem geen koude douche: Het is een fabeltje dat een koude douche helpt tegen de hitte in de zomer. Het nemen van een koude douche heeft zelfs een averechts effect. Door de koude douche warmt je lichaam zich daarna juist extra op. Neem daarom altijd een douche op de normale temperatuur.

  • Een koel voetenbadje: Wil je toch wat verkoeling aan je lijf? Zorg dan dat je voeten in een lekker koel voetenbadje zitten. Het is namelijk zo dat als je voeten lekker koel zijn dat je lichaam ook in temperatuur afneemt.

  • Waaiers: Dit is een tip voor de dagen dat er totaal geen windje te bekennen is. Een klein koel briesje doet echt wonderen voor je lijf. Ook leidt het je brein af van de zomerhitte. Tegenwoordig heb je ook handige draagbare waaiers.

 

https://plakfoliewebshop.nl
Bigoz.nl