Bigoz
Image default
Aanbiedingen

Tips tegen het bestrijden van een muggenplaag

Met deze tips kom je van muggen af

Muggen, een grote plaag voor ieder mens. Iedere zomer weer zoemen ze midden in de nacht om onze hoofden heen, waardoor we haast niet in slaap komen. En als dit uiteindelijk is gelukt, jawel, dan zijn we geprikt. Nachtelijke jachten op de muggen zijn vaak het gevolg van het zoemen om onze hoofden heen. Er moeten toch manieren zijn om van die muggen af te komen? Natuurlijk zijn die er. Hieronder geven wij je een aantal tips om van muggen af te komen.

Gebruik anti-insectenmiddel om van de muggen af te komen

 Je hoeft niet op ze te jagen om ervoor te zorgen dat de muggen je met rust laten. Jezelf met een anti-insectenmiddel bespuiten of insmeren doet vaak al wonderen om niet geprikt te worden. Het is ook goed voor wanneer je buiten bent. Maar ook in de nachtelijke uurtjes blijven de muggen bij je weg. Goede middelen om hiervoor te gebruiken zijn middelen met DEET. Deze werken over het algemeen meerdere uren achter elkaar, zonder dat je last van muggen hebt.

Veel last van muggen? Gebruik een klamboe

Om muggenbeten echt te voorkomen, is het een advies om onder een klamboe te gaan slapen, helemaal als je graag met open ramen en/of deuren slaapt. Wel is het te adviseren om de klamboe regelmatig op gaten te controleren. Een lange teennagel is feitelijk al voldoende om een gat in het fijne net te maken en dan kunnen de muggen zo naar binnen vliegen. Stel de klamboe goed op, zodat je hem tijdens de slaap niet aan kunt raken. Zo weet je zeker dat hij de hele nacht dicht blijft zitten.

Gebruik een muggenvanger om de muggen van je af te houden

Een muggenvanger is ook een erg goed werkende methode om de muggen van je af te houden. De muggenlamp voor binnen is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Het is een muggenvanger in de vorm van een muurlamp, dus je hebt een decoratief apparaat aan de muur hangen, die niet eens opvalt en zo bij de rest van het meubilair in de slaapkamer of andere kamers zal passen. Het apparaat is heel stil en trekt de muggen door middel van UV verlichting naar zich toe. Daarna worden de muggen door de kleefplaat aan de binnenkant vastgehouden en kunnen ze dus geen kant meer op. Dit is slechts een klein voorbeeld uit de vele muggenvangers die er te vinden zijn.

Zoals je ziet zijn er genoeg methodes om, naast de vliegenmepper of opgerolde krant, de muggen te vangen. Als je interesse hebt om een muggenvanger aan te schaffen, in deze webwinkel tref je er meer dan genoeg aan. De prijzen vallen reuze mee, helemaal als je kijkt naar de lange tijd en grote hoeveelheid plezier je eraan beleven zal.

Bigoz.nl