Bigoz
Image default
Auto’s en Motoren

auto verkopen tips

Auto verkopen tips

Auto verkopen

Net zoals het heel wat zoekwerk en tijd vraagt om een goede, kwalitatieve wagen te kunnen kopen die ook nog eens aan jouw verwachtingen voldoet qua stijl en inrichting, is ook een auto verkopen iets waar je best wat aandacht aan besteedt. Er zijn namelijk heel wat dingen waar je als verkoper rekening mee moet houden, en de beste manier om de verkoopkansen te vergroten is jezelf de volgende vragen te stellen: Hoe wil ik mijn auto verkopen? Waar moet een wagen zoal aan voldoen? Op welke belangrijke details moet ik letten? Allemaal vragen die een duidelijk antwoord verdienen. De volgende tips kunnen je alleszins helpen om je auto sneller en gemakkelijker te verkopen:

surf snel naar https://www.opkoperwagens.be

Onderhoud is belangrijk!

Iedereen houdt van een nieuwe auto die goed rijdt, geen technische defecten vertoont en niet te vergeten: mooi blinkt. Als autoverkoper is het aangeraden om, afhankelijk van de staat van de wagen, voor een onderhoudsbeurt te zorgen. Kopers vinden het immers belangrijk dat hun nieuwgezochte auto meteen gebruikt kan worden en dat er dus geen extra kosten aan zijn.

Zorg voor een nieuwe APK keuring

Een APK keuring is een wettelijke keuring die de verkeersveiligheid moet bevorderen en het milieu moet beschermen. Door als autoverkoper een nieuwe APK keuring voor je auto te kopen, weet de potentiële koper dat hij of zij het eerste jaar al geen extra kosten meer moet betalen die met een dergelijke keuring gepaard gaan. Daarbij zijn ze dan ook nog eens zeker van de veiligheid van de auto. Je kunt de APK met 2 maand verlengen door 2 maanden voor het aflopen ervan de wagen opnieuw aan een keuring te onderwerpen. Als je twijfelt of de auto wel in orde is en niet zeker bent dat hij goedgekeurd zal worden, kan je altijd beroep doen op een voorkeuring, waarbij duidelijk wordt gemaakt aan welke punten aandacht besteed moet worden. Ook vermeld je best de zwakkere punten van de wagen bij de verkoop.

De motorkap schoonmaken

Een niet onbelangrijk onderdeel van een wagen is de motorkap: niet enkel de motor op zich maar ook de kap spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde van de wagen. Om je verkoopkansen te verhogen is het daarom aangeraden de motorkap van een grondige poetsbeurt te voorzien.

 

Vooral onder de motorkap bij de ruitenwisserarmen, waar de ventilatie-openingen zitten, komen vaak boombladeren en vuil terecht: door deze schoon te maken verbeter je de ventilatie in de auto en ziet de wagen er netter uit. Ook de motoroliedop is een check-up waard, aangezien zich daar zogenaamde ‘sludge’ kan ophopen – een mengeling van olie en condenswater. Kopers willen vaak al gauw minder betalen als deze kleine details niet in orde zijn.

De nodige autopapieren

Een auto verkopen vraagt naast onderhoud ook het kentekenbewijs, dat bestaat uit – Deel 1A (voertuigbewijs) met informatie zoals model, kenteken, merk, brandstof,.. – Deel 1B (tenaamstellingsbewijs) met informatie over de eigenaar: naam, adres, geboortedatum – Deel 2 (overschrijvingsbewijs) waarmee je de auto kunt overschrijven op een andere naam. Bij de overschrijving van je wagen is dus zowel een overschrijvingsbewijs als een tenaamstellingsbewijs nodig. Deze laatste wordt gevrijwaard en er wordt een nieuwe afgegeven met de naam van de koper.

Breng de vloeistoffen op peil

Het peil van de autovloeistoffen is een goede referentie om een idee te hebben van hoe het met het onderhoud van de wagen gesteld is. Je kan alle plaatsen in je auto waar vloeistof in moet meestal herkennen aan een geel kenteken dat erbij geplaatst is. Controleer volgende vloeistoffen :

– koelvloeistof – remvloeistof – ruitenwissecrvloeistof – stuurbekrachtigingsvloeistof – motorolievloeistof (enkel bij een koude motor controleren!)

De auto vanbinnen schoonmaken

De wagen vanbinnen een poetsbeurt geven verhoogt niet enkel de kwaliteit, maar zorgt ook nog eens voor mooiere en aantrekkelijkere foto’s voor je advertentie. Dingen die je zeker niet mag vergeten:

 

– Ruiten schoonmaken: de binnenkant van de ruiten wordt vaak over het hoofd gezien, maar die onderhouden is wel van belang voor een proper ogende wagen. – Stofzuigen: verwijder al het stof, ook onder de automatten en in de koffer! – Auto leegmaken: haal persoonlijke bezitting uit bijvoorbeeld het handschoenenkastje, op het dashboard en andere vakjes, weg. – Interieur schoonmaken: gebruik een doekje en een fris schoonmaakmiddel om de binnenkant van je wagen weer als nieuw te maken. – let op de details: reinig alle glazen of kunststof-onderdelen (zoals de snelheidsmeter) met een speciaal middel. Details zijn belangrijk!

Het belang van een carwash

De beste manier om je auto er als nieuw te doen uitzien is natuurlijk het grof geschut gebruiken: een carwash maakt korte metten met een vuile buitenkant en doet je wagen blinken. In dit geval kan het geen kwaad de beste carwash te nemen die er is, ookal kost dit iets meer. Een carwash met een langere straat zorgt voor een grondigere schoonmaakbeurt, en als dit kan neem je er best ook een hotwax bij, waardoor je auto langer blijft glanzen en waterdruppels zich moeilijker aan het oppervlak kunnen hechten.

 

Propere wielen

De wielen en velgen van een wagen geven een eerste indruk, en als autoverkoper wil je natuurlijk dat deze goed is. Maak daarom de velgen en/of wieldoppen schoon en vrij van vuil, bladeren, enzovoort voor een nieuwere en frissere look.

De banden zwart maken

Banden kun je eenvoudig een nieuwe zwarte laag geven met een spuitbus bandenzwart, te koop bij veel winkels (zoals bijvoorbeeld Action). De zijkant van de banden goed inspuiten, het product laten inwerken en de banden daarna droogvegen met een doekje en je auto ziet er gegarandeerd weer als nieuw uit.

Los technische problemen op Voor je je wagen verkoopt is het natuurlijk van groot belang dat er zo weinig mogelijk aan mankeert. Zo ben je er zeker van dat de koper tevreden is met zijn aankoop. De sturingslampjes op het dashboard kunnen al meteen weergeven of er ergens een defect is, en dan kun je nog kiezen of je het probleem zélf oplost (wat in veel gevallen mogelijk is) of niet. Vermeld in dat laatste geval wel alle technische defecten aan de koper en in je advertentie om problemen te vermijden. Zorg dat de airco goed werkt Iedere auto heeft tegenwoordig airconditioning, maar reparatiekosten zijn vaak nogal hoog waardoor veel mensen ze liever niet laten repareren. In de meeste gevallen moet de airco echter gewoon bijgevuld worden, dus ga dit goed na om overbodige kosten aan je wagen te vermijden en tegelijkertijd de waarde van je auto te verhogen. NAP voor extra verkoopwaarde N.A.P. of Nationale Auto Pas is een stichting die de kilometerstand van je wagen registreert op basis van gegevens van de garage waar je wagen in onderhoud is geweest. Een zogenaamd NAP rapport toont eigenlijk aan dat de kilometerstand van de auto origineel is en geeft de koper dus meer vertrouwen. Leg de nadruk op de sterke punten Kopers zien vaak de negatieve dingen als ze een wagen kopen, maar juist daarom is het belangrijk dat je bij de verkoop van je wagen de positieve punten aanhaalt en daar ook bij blijft. Een rondleiding om de koper van de kwaliteiten van je wagen te overtuigen is dus altijd een goed idee. Als de koper nog niet zeker is kan je altijd een proefrit voorstellen: zo ondervindt de persoon in kwestie zelf hoe goed de auto rijdt, wat er nog aan scheelt, enzovoort. Ook heel belangrijk bij de verkoop is dat je een prijs vastlegt en daar zo min mogelijk van afwijkt. Tips voor een verkoopsadvertentie Een auto verkopen vraagt om een goed en duidelijk opgestelde advertentie: Hoe aantrekkelijker en unieker de reclame, hoe sneller je een koper zal vinden. Enkele tips: – Zorg voor een duidelijke, goede foto die de sterke kanten van je wagen goed naar voor doet komen. – Vermeld in de titel het merk, bouwjaar en model van de auto. – Geef een overzicht van alle extra opties zoals speciale verlichting of verkeerssensoren. – Zet de APK datum en onderhoudsgeschiedenis duidelijk bovenaan de advertentie. – Vermeld je contactgegevens in de advertentie: zo kunnen potentiële kopers je meteen contacteren als ze geïnteresseerd zijn. – Reken een vermindering aan van zo’n 100 of 150 euro op de vraagprijs voor elke kleine schade aan de wagen. Mensen zullen sneller een auto kopen als er hier en daar wat van de vraagprijs wordt afgetrokken. – Som tenslotte de aanwezige opties op: aantal gordels, baardcomputer, transmissie, ABS, aantal airbags, enzovoort.

 

www.opkoperwagens.be

https://www.opkoperwagens.be
Bigoz.nl