Bigoz
Image default
Auto’s en Motoren

Voordelen van Bedrijfsauto leasen

Bedrijfsauto leasen heeft veel voordelen en er zijn diverse leasevormen die voor zakelijk gebruik geschikt zijn. Op deze pagina willen we echter wat extra aandacht besteden aan de leasevorm ”Financial lease”. Aangezien deze vorm van leasen voor uw bedrijf de meeste voordelen oplevert, op fiscaal gebied.

Wat is financial lease?
Met financial lease doet u een investering voor uw bedrijf. De BTW over het aankoopbedrag is daarom fiscaal terug te vorderen en u drukt de winst. Dit kan gunstig voor u uitpakken. Daarnaast bent u zowel juridisch als economisch eigenaar van de leaseauto. De kosten voor onderhoud en reparaties zijn echter wel geheel voor uw rekening. Omdat u eigenaar bent van de leaseauto. U betaalt de leaseauto in maandelijkse termijnen af. In feite sluit u een lening af bij de leasemaatschappij.

Voordelen
U kunt in fiscaal opzicht rekenen op nog meer voordelen. Zo kunt u gebruik maken van renteaftrek, investeringsaftrek en afschrijving van de auto. U hebt de mogelijkheid om een bepaald bedrag, die u hebt moeten investeren in uw bedrijf, af te trekken van de winst die u maakt. Omdat u dan in feite minder winst maakt, hoeft u vervolgens ook minder belasting te betalen. Des te hoger de aanschafprijs van de leaseauto is, des tegunstiger dit in fiscaal opzicht voor u kan uitpakken. Let wel op: niet elke soort onderneming kan gebruik maken van de investeringsaftrek. Wij kunnen u hierover informeren. Sluit u een ”financial leaseovereenkomst” met de leasemaatschappij af, dan is het tevens mogelijk om aanspraak te maken op renteaftrek. Financial leasing is immers een vorm van lenen. Als u zakelijk financial leaset, betreft het een zakelijke lening. De rente die hierover gevraagd wordt is aftrekbaar van de belasting (fiscaal aftrekbaar). Hebt u rente betaalt, dan mag u deze aftrekken van de gemaakte winst van uw onderneming. Voor al deze aftrekposten geldt het belang van de looptijd van het leasecontract, het soort onderneming (B.V., N.V., ZZP), de aanschafprijs van de leaseauto en de afschrijving. In het meest gunstige geval kunt u op deze wijze zeer voordelig zakelijk leasen.

Advies op maat?
Wij kenners en zijn al jarenlang actief in de autoleasenbranche. Hebt u vragen of wilt u zich eerst door ons laten adviseren? Schroom niet en neem vandaag nog contact met ons op! Het is ook mogelijk om direct een offerte aanvraag in te dienen.

http://www.autoleasecentrale.nl
Bigoz.nl