Bigoz
Image default
Bedrijven

Kozijnen en isolatie; welke materiaalsoort kiezen?

We zien ze overal en zijn noodzakelijk voor iedere woning of bedrijfspand, kozijnen. De materiaalsoorten die gebruikt worden voor kozijnen zijn aluminium, hout en kunststof. Maar welk materiaaltype kunnen we het beste gebruiken om een optimale isolatie te realiseren? In dit artikel gaan we daar verder uitvoerig op in.

Houten kozijnen

Dit type kozijn zien we veel terug en blijft, ondanks de ontwikkelingen op het gebied van kunststof, populair onder woningbezitters. Niet verwonderlijk want houten kozijnen zorgen voor een unieke karakteristieke uitstraling. Wat betreft de isolerende werking van hout kan dit zeer goed zijn. Doordat hout makkelijk te bewerken is kan er ook vrij simpel nieuw (isolerend) glas in geplaatst worden. Wanneer de houten kozijnen verankerd worden met spouwlatten of stelkozijnen is de isolerende werking nagenoeg optimaal. Nadeel van houten kozijnen is dat er houtrot kan optreden en de weersinvloeden een aanslag kunnen vormen op het hout.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden steeds populairder in Nederland. Natuurlijk omdat ze onderhoudsarm zijn, maar ook de isolatiewaarde van kunststof kozijnen is erg goed. Wanneer de juiste afwerktechnieken worden toegepast en juiste rubbers worden gemonteerd, dan zijn kunststof kozijnen bij uitstek geschikt om uw woning of bedrijfspand optimaal te isoleren.

Aluminium kozijnen

Het mooie van aluminium kozijnen is dat ze erg licht zijn en dus makkelijk te monteren. Daarnaast is ook aluminium, net als kunststof, onderhoudsarm. Echter zijn aluminium kozijnen niet erg geschikt voor een hoge isolatiewaarde zoals hout of kunststof.

Kozijnen specialisten vergelijken

Wanneer u nieuwe kozijnen wilt laten plaatsen is het altijd verstandig om meerdere kozijnen bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo kunnen prijzen enorm verschillen en de voorwaarden ook. Een kozijn plaatsen is niet het grootste probleem, een goede afwerking en zorgen dat de isolatie doorloopt tot aan de kozijn (spouwmuurisolatie) zijn zaken die goed dienen te gebeuren. Vergelijk dus altijd voordat u overgaat tot kopen.

 

http://ruiterkozijnen.nl/
Bigoz.nl