Kunnen Modafinil en Adderall samen worden genomen?

De dosering voor Modafinil ligt gewoonlijk tussen 100 en 200 mg per dag, maar de standaarddosis voor Adderall is lager.

Er zijn echter verschillen te bespeuren bij het bekijken van Modafinil versus Adderall over hoe ze de effecten bereiken die ze op de hersenen hebben.

Modafinil werkt op verschillende hersenprocessen om een gevoel van stimulatie te creëren, en deze omvatten GABA-, glutamaat-, histamine- en noradrenaline-neurotransmitters. Er wordt ook gedacht dat het werkt op iets genaamd Orexin, dat een neuropeptide is.

Adderall, aan de andere kant, werkt op dopamine, norepinephrine en ook serotonine neurotransmitters.

Iets anders uniek bij het vergelijken van Modafinil versus Adderall is het feit dat modafinil weliswaar veel van dezelfde effecten van Adderall heeft, maar niet het niveau van over-stimulatie veroorzaakt dat met Adderall wordt veroorzaakt. Het verhoogt bepaalde zintuigen en verhoogt de waakzaamheid, maar niet tot het niveau van Adderall.

Sommige bijwerkingen van Modafinil versus Adderall lijken op elkaar. Bijwerkingen van beide kunnen zijn: nervositeit, angst, hoofdpijn en misselijkheid. Beide hebben het potentieel om verslavend te zijn, hoewel Modafinil veel minder, en er zijn meer mogelijke serieuze bijwerkingen met Adderall. Enkele van de ernstige bijwerkingen die bij Adderall kunnen optreden zijn bijvoorbeeld hallucinaties, toevallen, veranderingen in de hartfrequentie en verhoogde bloeddruk.

Modafinil en Adderall samen genomen
Kunnen Modafinil en Adderall samen worden gebruikt? Dit wordt vaak gevraagd omdat mensen het gevoel hebben dat een verdubbeling van deze medicijnen hun vermogen om te studeren of op een hoog niveau te presteren kan verbeteren. Het idee dat veel mensen zich afvragen “kunnen Modafinil en Adderall samen worden gebruikt”, is dat als je beide tegelijk gebruikt, je dubbel profiteert.
Dat is echter niet noodzakelijk waar en er kunnen risico’s zijn bij gebruik van Modafinil en Adderall samen.

Modafinil, dat geen stimulerend middel is maar in veel opzichten op dezelfde manier werkt, kan riskant zijn wanneer het met Adderall wordt ingenomen. Als u twee stimulantia-achtige stoffen tegelijk combineert, kan dit overmatige stimulatie veroorzaken en kan het het risico op de bijwerkingen van een of een van deze geneesmiddelen verhogen. U kunt bijvoorbeeld meer misselijkheid, angst of hoofdpijn hebben als Modafinil en Adderall samen worden ingenomen.

Sommige artsen schrijven een combinatie van Modafinil en Adderall voor bij mensen met ADHD, maar dit is iets dat alleen aan een arts mag worden overgelaten en u moet nooit zelfmedicatie proberen.

 

http://modafinil-kopen.nl/product/modafinil-modalert-200-mg