Bigoz
Image default
Bedrijven

Wanneer ben je overspannen?

Heel veel mensen nemen sommige symptomen van hun lichaam niet serieus genoeg. Wanneer je lichaam erg moe is en alles te veel wordt is het beter om even een stapje terug te doen. Het kan zijn dat het leven even wat zwaarder valt dan normaal. Dit kan zijn omdat er wat gebeurt is maar het kan ook zijn omdat er teveel druk is op je werk. Dit bij elkaar kan meer van je lichaam vragen dan dat je lichaam eigenlijk aan kan, het is dat teveel en je raakt overspannen. Houden deze klachten langer dan een halfjaar aan? Is er de kans op een burn-out klachten.

Wanneer je overspannen bent is de kans groot dat je last heb van de volgende klachten: snel geprikkeld, snel huilen, vermoeidheid, onrustig zijn, piekeren en je moeilijk kunnen concentreren. Heb je last van drie of meer van deze klachten? Dan raden we je aan even een bezoekje te brengen aan de huisarts en er eens goed over te praten. Het kan zijn dat het je door deze klachten niet meer lukt je dagelijkse bezigheden te onderhouden. Ook kan je het gevoel hebben dan het niet meer aan kunt waardoor je je erg machteloos voelt.

Overspanning ontstaan wanneer je het allemaal even niet msseer aan kan. Hierdoor kan het ook gepaard gaan met lichamelijke klachten. Lichamelijke klachten die hierbij kunnen horen zijn: hoofdpijn, lichamelijke vermoeidheid, duizeligheid, maag of buikpijn en hartkloppingen. Wanneer je teveel tegelijk wilt bereiken of weinig steun krijgt kan dit teveel worden. Een heftige gebeurtenis kan er ook voor zorgen dat je overspannen raakt. Maar het kan ook weer te maken hebben met bepaalde verplichtingen die je hebt of problemen met die je ervaart. Wil jij weten of je last hebt van overspannenheid? Dan kun je op de website van Drie60 een overspannen test doen. Blijf niet met je klachten rondlopen.

http://www.drie60.nl
Bigoz.nl