Bigoz
Image default
Dienstverlening

Afwerking van rvs

Rvs wordt meestal onbewerkt geleverd, maar het is zo wel heel erg kwetsbaar en heeft het een korte levensduur. De meeste mensen kiezen er daarom voor, om het te laten afwerken en dit gebeurt meestal door rvs slijpen of rvs borstelen.

 

Slijpen van rvs

 

Slijpen van rvs komt heel vaak voor, omdat veel bedrijven rvs met lage oppervlakteruwheid nodig hebben. De beste manier om de oppervlakteruwheid van rvs omlaag te halen, is dan ook rvs slijpen. Hiervoor bestaan er verschillende graden en elke bedrijf heeft weer een andere graad van oppervlakteruwheid nodig. De bedrijven dat de rvs slijpen zijn dan vaak ook hierin gespecialiseerd, omdat het werk heel precies gedaan moet worden.

 

Bedrijven in de voedselindustrie hebben bijvoorbeeld rvs met hele lage oppervlakteruwheid nodig en er bestaan hier zelfs regels over. Dit komt doordat vuil en bacterie zich hechten aan ruwe oppervlaktes, ze zijn ook moeilijk reinigbaar. Door de rvs slijpen kan de ruwheid omlaag gebracht worden, waardoor het oppervlakte gladder is en dus ook makkelijker reinigbaar is.

 

Het slijpen van de rvs gebeurt meestal door machines en er zijn in de grote bedrijven zelfs hele machine straten, waar de rvs doorheen gaat en daarna helemaal bewerkt eruit komt. Dit bespaart het bedrijf veel geld, omdat het zo minder mankracht en tijd kost, om de rvs te slijpen. Ze kunnen zo ook hun diensten ook goedkoper aanbieden.

 

Borstelen van rvs

 

rvs borstelen is een hele populaire afwerking, omdat het daarna weinig onderhoud nodig heeft en het is ook minder krasgevoelig. Door het borstelen van de rvs ontstaat er een matglanzende lijnstructuur en het komt ook door deze lijnstructuur dat het minder vatbaar is voor krassen. Mochten er toch nog krassen komen op de rvs, is het door de lijnstructuur minder goed zichtbaar.

 

Het borstelen van de rvs gebeurt zowel met machines als met de hand. Dit is meestal afhankelijk van hoe groot de rvs is en hoe groot het bedrijf is dat het werk doet. De grote bedrijven maken meestal gebruik van machine straten, zoals het ook het geval is met de rvs slijpen. De rvs gaat dan aan de ene kant erin en komt aan de andere kant volledig geborsteld eruit.

 

Er zijn wel mensen dat vinden, dat met de hand borstelen van de rvs veel betere resultaten oplevert. Het is wel zo dat de resultaten met de machine borstelen en met de hand borstelen anders zijn. Welke methode beter is kan ik niet zeggen, maar met de machine rvs borstelen is wel goedkoper.

https://vangeenen.nl
Bigoz.nl