Bigoz
Image default
Electronica en Computers

Verpakkingen printen

Het printen van verpakkingen gebeurt met speciale printers. Met deze printers worden de producten gecodeerd zodat er geen fouten gemaakt kunnen worden ergens in de route van productie naar de consument toe.

In veel bedrijfstakken wordt gebruik gemaakt voor geavanceerde codeersystemen voor het coderen van de producten. Zo’n codeersysteem is bijvoorbeeld een sleeves printer. Met deze printer kun je scheiden, coderen, en beschrijven van vouwdozen, blisterverpakkingen, etiketten en plano’s.

Het coderen is vooral van belang voor de farmaceutische- en de voedingsindustrie. Bij kwaliteitscontroles kan dan gemakkelijk achterhaald worden welke producten niet voldoen aan de specificaties. Deze producten mogen dan natuurlijk niet bij de consument terecht komen. Bij een medicijn kunnen de gevolgen zeer ernstig zijn. Bij voedingsmiddelen zou je eventueel bedorven voedsel op je bordje kunnen krijgen. Meestal merk je dat wel en koop je nooit meer iets van deze fabrikant. In een ernstig geval krijg je voedselvergiftiging. De fabrikant zou dit niet willen want hij vreest imago-schade.

Op producten vind je ook barcodes of de modernere QR codes. Deze streepjes bevatten ontzettend veel informatie. De caissières hoeven nooit meer prijzen uit hun hoofd te kennen want het systeem weet alles. Zelfs als producten in de aanbieding zijn, weet het syteem het. De zwakke plek blijft zoals altijd de mens zelf want die moet de prijzen in het systeem zetten en daar gaat het wel eens mis.

QR codes zien er erg leuk uit. Het lijkt wel kunst. Maar behalve dat zijn ze ook nog handig. Ze worden tegenwoordig vaak op visitekaartjes gebruikt. Je ziet dan na inscannen op je telefoon allerlei informatie omtrent deze persoon op je schermpje te voorschijn komen, zoals naam, adres, telefoonnummer etc.  Ook bij het van te voren boeken van een bioscoopkaartje krijg je een bevesting, waarop een QR code staat. Als je de bevestiging uitprint en later de code laat scannen bij de bioscoop, dan krijg je de echte kaartjes.

http://www.kba-metronic.com/nl/
Bigoz.nl