Windows of Mac?

Windows of Mac?
Een vraag waar veel pc-gebruikers mee zitten: ga ik voor Windows of Mac?
Een belangrijke vraag en voor de gebruiker tevens een belangrijke keuze.
Want wat zijn nou de belangrijkste verschillen tussen deze twee computers én besturingssystemen? 

Hardware en software
In een computer of laptop vind je zowel de hardware als de software. De hardware is het materiaal waarmee de pc of laptop is gemaakt. De software daarentegen is het programma of besturingssysteem dat draait op de hardware. Hardware is dus het daadwerkelijke materiaal en software het programma.

Verschillen Windows en Mac
De software en hardware zijn bij Windows en Mac beide verschillend.
Apple – de maker van Mac – creeërt de software en de hardware zelf. Zij zorgen er dus voor dat de hardware en software optimaal op elkaar zijn afgestemd. Bij Windows is dit anders. Dit heeft te maken met het feit dat Microsoft – de maker van Windows – alleen de software maakt en levert, dus het besturingssysteem Windows.

Omdat Microsoft alleen de software Windows levert, is het dus mogelijk dat Windows kan worden geïnstalleerd op zo’n beetje elke pc of computer. Het gevolg hiervan is dat het besturingssyteem Windows beter of slechter kan draaien op een bepaalde computer. Dit is dus afhankelijk van de computer of laptop zelf; de hardware dus.

Apple levert zowel de software als de hardware zelf. Het voordeel hiervan is dat de software en hardware zo goed mogelijk op elkaar zijn afgestemd, waardoor de klant optimaal gebruik kan maken van zijn/haar computer of laptop. Verder is het voordeel dat een Mac daardoor minder snel crasht.

De prijzen
De verschillen tussen Windows en Mac qua prijzen lopen sterk uiteen. Een MacBook of iMac kost al gauw tussen de €1000 en €2500. Terwijl een Windows computer of laptop tussen de €400 en €2000 ligt. Dit is natuurlijk afhankelijk van de hardware. Sommige Windows computers of laptop maken namelijk gebruik van betere hardware dan andere, dit is vaak te merken in de prijs.

Een Windows computer of laptop is dus vaak goedkoper maar niet persee voordeliger. Het onderhouden van een Windows computer, als u dat zelf niet kan, kost gemakkelijk €50 tot €100 per periode; periodiek is er namelijk altijd wel onderhoud nodig aan deze computer. Terwijl het updaten van een Macbook of iMac vaak niet nodig is of heel makkelijk zelf kan.

Computerhulp
Heeft u computerhulp in Veenendaal of omstreken nodig? Argonex helpt u graag! Wilt u meer informatie weten over het kopen van een Windows of Mac?Dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

http://www.argonex.nl