Bigoz
Image default
Eten en drinken

Manieren om af te vallen

Als jij een van de velen bent die op zoek is naar manieren om snel af te vallen moet je al die dure, bekende dieet pillen vergeten. Het is niet nodig om veel geld uit te geven om gewicht te verliezen. Ik zal enkele manieren delen om af te vallen gebaseerd op eigen ervaring – en waar het niet nodig voor is om “speciaal” eten of supplementen voor aan te schaffen.

Velen proberen af te vallen door calorieën of koolhydraten te tellen. Dit werkt zeker maar het is niet de beste manier die werkt om af te vallen. De beste dieet programma’s zijn die jou leren om af te vallen door jouw metabolisme een boost te geven met als gevolg dat je meer gaat verbranden. Klinkt logisch toch?

Je hebt waarschijnlijk al veel gelezen en gehoord over bijvoorbeeld; vasten, dieet pillen gebruiken, eiwit diëten en ga zo maar door – de lijst is oneindig. Hoewel deze methoden ook werken (op korte termijn), kunnen ze gevaarlijk zijn en zullen niet werken op het lange termijn. Je moet calorieën hebben om te kunnen afvallen.

Geef je metabolisme een boost

Misschien klinkt dit wel heel vreemd voor jou. Misschien heb je altijd gedacht om af te vallen je minder calorieën moet gaan eten. Dit is waar tot op een zeker hoogte. Zoals ik al aangaf, moet je metabolisme goed werken en daarvoor heeft het calorieën nodig. Wanneer jou dus een dieet programma kiest waarvan de calorie inname extreem laag van is, gaat je metabolisme omlaag en verbrand het lang niet zoveel calorieën als jij zou willen en het zou moeten. Dit is een algemeen probleem waarom zoveel mensen klagen dat ze zou weinig eten maar toch geen vet lijken te verliezen.

Manieren vinden om af te vallen hoeft niet persé moeilijk, gevaarlijk, vervelend of ongezond te zijn. In feite, de beste manier op af te vallen is wanneer je het ook echt leuk vindt. Er zijn veel online dieet programma’s online die jou hierbij kunnen helpen zonder jezelf uit te hongeren.

Hoe? Door te leren en weten welk soort voedsel jou helpen vet effectief te verbranden met als gevolg dat jouw metabolisme omhoog gaat. Slim eten, regelmatig bewegen – oefeningen en een verhoogt metabolisme zijn een van de snelle manieren om af te vallen.

Sporten

Jij wilt dus echt gaan afvallen? Ten eerste moet je een plan hebben om af te vallen. Dit kan betekenen, een paar keer per gaan sporten – 3 á 4 keer per week – afhankelijk van jouw vrije tijd natuurlijk. Maak een schema en hou je eraan.

Een dagboek

Te tweede, hou bij bij wat je allemaal eet op een dag, zelfs de kleine “onschuldige” tussendoortjes. Dit helpt jou om je aan je dieet te houden op lange termijn. Daarnaast kun je ook meteen bijhouden hoeveel gewicht je al verloren hebt, je gevoelens en veel meer. Je kunt zo creatief zijn als je wilt, als je maar gemotiveerd houdt. Niet zo moeilijk toch?

Realistische doelen

Ten derde, zet doelen voor jezelf neer. Om af te vallen moet je een duidelijk visie hebben maar wel realistisch. Maak jou doelen dus bereikbaar zodat je niet met teleurstellingen te maken gaat krijgen. Bijvoorbeeld; misschien wil je op zijn minst 2 kilo afvallen in de week dat je begint met sporten. Dit is bereikbaar.

 

 

Foto’s van jezelf (geen selfies)

Ten vierde, maak foto’s van jezelf en zet ze ergens neer waar je het vaak zal zien. Dit kan jou helpen herinneren en motiveren wat je doelen zijn en wat je langer niet meer wilt zijn. En misschien kun je zelfs een foto van iemand ernaast plaatsen waar je op zou willen lijken. Kan motiverend werken.

Junkfood vermijden

En als laatst, eten als friet, chips en al dat soort junkfood wat je gewoonlijk vaker eet – laat dat allemaal links liggen. Vervang cola, sinas etc. met water. Als je dit allemaal kunt laten heb je al een heel goed start van je dieet.

Extra tips

Het is ook belangrijk nooit je ontbijt over te slaan, een naar gewoonte wat toch veel voorkomt. Een goed ontbijt helpt je meteen jouw metabolisme op gang te brengen en energie te geven die jou nodig hebt voor de dag. Ik drink graag groene smoothies in de ochtend meteen na het opstaan. Ze zijn simpelweg een combinatie van groenten, fruit en water. En daarnaast zijn ze een zeer makkelijke en heerlijke manier om je dagelijkse behoeften van groenten en fruit in te nemen.

Eet meerdere maaltijden op dag. Meerdere kleine maaltijden op een dag voorkomen dat je vaak honger krijgt en dus gaat snoepen.

Vermijd crash diëten en dergelijke waardoor je alleen maar meer gaat eten omdat je zo weinig eten binnen krijgt, met als gevolg dat je alleen meer aankomt.

Het is zeker niet makkelijk om de juiste gezonde keuzes te maken in ons hedendaagse maatschappij waar we overspoeld worden met reclamen en advertienties die beloven dat we zullen afvallen binnen een week etc. Maar dit zijn enkele manieren die voor mij hebben gewerkt en ik weet dat ze ook voor jou kunnen werken.

 

http://fitensterk.nl/8-voordelen-groene-smoothies/
Bigoz.nl