Bigoz
Image default
Gezondheid

Sporten en supplementen

Een hoop sporters, en voornamelijk bodybuilders, maken gebruik van voedingssupplementen. De een zweert er bij en zegt dat het helpt, terwijl de ander zegt dat het allemaal nep is en dat je het zelf in de hand hebt. Er zijn een hoop bedrijven die dit soort voedingssupplementen verkopen en dan ook voor sporters. Een voedingssupplement is een voedingsmiddel dat eigenlijk als aanvulling is bedoeld op je normale voeding. De bedoeling bij voedingssupplementen is dat het de gezondheid bevordert. De reden dat sommige mensen er niet in geloven komt doordat het niet wetenschappelijk bewezen is. Op elke etiket van elk voedingssupplement staat dan ook dat het aanvullend is en niet vervangend van de normale voeding.

De supplementen bevinden zich in het overgangsgebied van voedingsmiddelen en geneesmiddelen. Dit is ook wel duidelijk te zien aan de vorm waarin supplementen komen. Die zijn eigenlijk vrij identiek aan geneesmiddelen, want ze komen in de vorm van capsules, tabletten, poeders en sachets. Op het moment dat er farmacologische effecten worden geclaimd dan is de grens weg en valt het onder de geneesmiddelen wet. De supplementen zijn wel handig als je er medicijnen bij slikt, want sommige medicijnen verstoren de opname van bepaalde voedingsstoffen. Zo kunnen cholesterolverlagende pillen ervoor zorgen dat je opname van de vitamine A, D, K, foliumzuur en ijzer. Met behulp van de supplementen kun je ervoor zorgen dat ze wel een beetje op niveau blijven, zodat je geen problemen krijgt omdat je bepaalde vitamine mist.

Er zijn genoeg bedrijven die een aanbod hebben in de verschillende supplementen. Hierbij kun je denken aan Topvitamins en bijvoorbeeld Jarrow Formulas, Now Foods of dit product. Dit zijn enkele bedrijven die goede kwaliteit supplementen aanbieden tegen een redelijke prijzen. Now Foods biedt zelfs voordeelpotten aan. Waar je tegen een relatief lage prijs een grote pot aan supplementen krijgt.

 

http://www.topvitamins.nl
Bigoz.nl