Bigoz
Image default
Tuin en buitenleven

Schroeven losmaken

Dat een schroef, een bout of een moer niet loskomt is over het algemeen een goed teken natuurlijk. Dit betekent dat hij goed vast zit wat dus maakt dat twee onderdelen goed aan elkaar bevestigd zijn. Het kan echter lastig zijn om ze weer uit elkaar te krijgen omdat het vaak heel stevig vast zit. Dit is vooral lastig als hij een tijdje vast heeft gezeten en er ook nog eens roest op is gekomen. We vertellen je in dit artikel hier graag wat meer over.

 

Soms zit je met de situatie dat bouten of moeren goed vast zit en je hem bijna niet los kunt krijgen. In dit geval moet je met een hamer een harde tik geven om de moer of bout ‘te laten schrikken’. Wanneer een tik tegen de bout of moer niet helpt, dan zou je een smeermiddel of kruipolie kunnen gebruiken. Laat dit altijd even intrekken en als het goed is zou de bout of moer een stuk makkelijker los moeten gaan. Soms zit de bout of moer echt heel erg vast nadat je kruipolie hebt gebruikt. Het is in dit geval aan te raden om een aantal dagen achter elkaar kruipolie erop te smeren.

 

Wanneer een schroef heel erg vast zit in de muur is het het makkelijkste om een keukenpapiertje te doordrenken met azijn. Leg dit gewoon een nachtje over de schroef heen zodat het er goed in kan trekken. De kalkaanslag op en rond de schroef zal oplossen waardoor je de schroef er achteraf makkelijk uit kunt halen.

 

Je kunt buiten ook schroeven gebruiken. Het is wel aan te raden om dan messing schroeven te gebruiken. Gebruik ook vaseline om de schroef in te smeren om roest verder te voorkomen. Ook kun je de schroef er dan weer een stuk makkelijker uithalen en het indraaien van de schroef gaat ook een stuk makkelijker. Het is dus vooral buiten handig omdat de kans op roest daar veel hoger is, je kunt het binnen echter ook doen. Dit is bij borgmoeren niet het geval. Wanneer je wil dat bouten en moeren nooit vast komen te zitten kun je het beste kopervet gebruiken. Er blijft dan altijd een vet laagje zitten zodat je ze makkelijk los kunt draaien wanneer dat nodig is.

 

https://moerenbout.nl/

Gerelateerde artikelen

Koop uw planten bij de taxus kwekerij

Zet de bloemetjes buiten

Geef je tuin een stijvolle look met prachtige tuinmeubelen

Bigoz.nl