Bigoz
Image default
Vakantie

Mountainbiken in Marling

Marling is een vakantieoord ten zuidwesten van stad Meran. Een schilderachtig centrum en de Marlinger waalweg zijn ware attracties. Maar sportief bezig zijn kan ook in het Italiaanse dorp. Een speciale mountainbikeroute waarin je soms licht stijgt is in dit gebied een aanrader.

Sportief presteren

Mountainbiken in de bergen is iets dat een uitzonderlijke sportieve prestatie vergt. Daarnaast leent de sport zich uitstekend voor een route langs de mooiste landweggetjes, weidepaden en bospaden. Kilometerslange tochten voeren langs de mooiste vergezichten en de meest fantastische natuur. Het spreekt voor zich dat elke toerist geacht wordt respect te hebben voor deze natuur, zodat hij lang mooi en ongerept blijft. Een mountainbiketocht kun je georganiseerd doen met een gids, maar je kunt ook zelfstandig een route maken. De routes zijn divers en geschikt voor beginnende en ervaren mountainbikers.

Lesje ecosysteem

Bij de Marlinger waalweg krijg je een lesje ecosysteem. Waar de waalweg van oorsprong bedoeld was voor de bevloeiing van akkers, is het nu een prachtige wandelroute. Informatieborden maken dat je de omgeving niet alleen gaat waarderen, maar ook nog eens snappen. In de achttiende eeuw is deze waalweg aangelegd op verzoek van monniken. Deze hadden een irrigatiekanaal nodig voor hun wijngaarden. De wandelroute begint tussen de woningen in het Noord-Italiaanse dorpje en vervolgt zich tussen de boomgaarden. Een vlak pad naast de waal maakt de route compleet. Deze speciale wandeltocht is 12 km lang. Je moet zo’n vier uur uittrekken voor de optimale beleving.

Lokale specialiteiten

Na een sportieve prestatie is een culinair uitje op zijn plaats. In Marling kun je als fijnproever zeker terecht. Diverse lokale specialiteiten zijn er te vinden. Houd je ook nog van traditionele evenementen, dan kun je het dorp bezoeken tijdens de Sacramentsprocessie. Ook een optreden van een plaatselijk muziekkapel zal je verrassen

https://www.merano-suedtirol.it/nl/merano-en-omgeving/zomer/fietsen/mountainbike/
Bigoz.nl