Bigoz
Image default
Vakantie

Visum voor Turkije online aanvragen

Turkije
De afgelopen jaren is Turkije echt een aantrekkelijk vakantieland geworden. Aardige mensen, gunstige prijzen, heerlijk weer en het is niet al te ver. Vliegen naar Turkije duurt meestal 3 uurtjes. Bodrum, Alanya, Side, Antalya; allemaal populaire vakantiebestemmingen. Maar, wist u dat Turkije ook steeds meer een populairder wordt voor wintersporters? Tijdens de winter is het er namelijk erg koud.

Reizen naar Turkije
Zoals eerder gezegd, is het aannemelijker om met het vliegtuig naar Turkije te gaan. U dient echter wel rekening te houden met een aantal zaken. Afhankelijk met wat voor luchtvaartmaatschappij u vliegt, kunt u niet altijd gratis een koffer mee nemen. Vele maatschappijen rekenen dan vaak een toeslag van al gauw 15 euro. Ook handig om te weten, is dat u ook met een identiteitskaart naar Turkije kan reizen!

De visumplicht
Bent u een Nederlandse of Belgische staatsburger? Dan heeft u een visum nodig. Noch Nederland noch België heeft een verdrag met Turkije waardoor u van de visumplicht bent kwijtgescholden. Bijgevolg, dient u bij aankomst in het bezit te zijn van een visum.

U kunt het visum op het vliegveld kopen voor een prijs van € 25. Het kan echter ook makkelijker! Het is namelijk mogelijk om uw visum Turkije vóór uw vertrek te regelen. Dit kan via verschillende visum aanbieders. U betaalt dan gauw rond de € 24,95. U kunt echter ook uw visum direct via de Turkse overheid regelen. Dit kan in sommige gevallen voordeliger zijn. De kosten zijn dan namelijk $ 20,70. Bij de Turkse overheid kunt u helaas niet in het Nederlands aanvragen en ook niet via uw eigen bank betalen.

Betalen via iDeal of Mister Cash
Indien u het visum voor Turkije regelt via een bemiddelaar, kunt u vaak wel middels uw eigen bank betalen. Tevens leveren de meeste bedrijven ook ondersteuning in het Nederlands. Dit is natuurlijk erg gemakkelijk wanneer u hulp nodig heeft met het aanvragen.

Het aanvragen
Het aanvragen zelf duurt meestal nog geen 5 minuten. Houdt wel goed uw paspoort of ID-kaart bij de hand. Want die heeft u nodig met het invullen van uw gegevens. Wanneer u het gehele formulier heeft ingevuld, is het raadzaam om alles nog dubbel te checken. Eens verstuurd kunt u het niet meer bewerken. Is alles correct ingevuld? Dan kunt u vervolgens verder gaan naar de betaling. Zoals gezegd, kunt u – via een bemiddelaar – betalen via iDeal of Mister Cash. Als de betaling is gelukt, zult kort daarna een bevestigingsmail ontvangen. Het verwerken van uw visum duurt ongeveer 24 uur. U kunt er tevens voor kiezen om het visum per post op te laten sturen; dan kan het uiteraard iets langer duren.

Als u het visum heeft ontvangen, kunt u dus goed voorbereid op reis gaan!

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen
Bigoz.nl