Wie maakt de beste prijzen voor een Liebherr wijnklimaatkast, wijnbewaarkast of wijnkoelkast

Wie maakt de beste prijzen voor een Liebherr wijnklimaatkast,wijnbewaarkastwijnkoelkast of een wijnkast? Het antwoord is Cavepromotor!  Alle woorden die gebruikt worden in de beleving van velen die hetzelfde betekenen, maar het moet nader worden uitgelegd. Als je het werkelijk gaat ontleden, kom je tot de conclusie dat een wijnklimaatkast iets anders is dan een wijnbewaarkast. Dan hebben we het nog niet over een wijnkoelkast of een wijnkast. Om wat meer duidelijkheid te scheppen zet ik voor u de verschillen op een rij. Mogelijk dat u in de toekomst makkelijker kunt bepalen wat u nodig heeft.

Wijnklimaatkast 
Een wijnklimaatkast heeft 2 of meerdere temperatuur zones wordt vaak gezegd. Deze zijn nodig om diverse wijnsoorten op serveertemperatuur te houden.  Hier kan de gemiddelde lezer zich iets bij voorstellen, maar wat als u alleen rode wijn drinkt? In Nederland worden de termen wijnklimaat kast en wijnbewaarkast gebruikt. In het Verenigd Koninkrijk wordt vooral gesproken over een ‘Single Temperature’ of ‘Multi-Temperature’ wine cabinet. Als u alleen maar rode wijn drinkt en deze op een serveertemperatuur van 18°C wilt ontvangen, dan kunt uit de voeten met een wijnbewaarkast of de single temperature variant.

Wijnbewaarkast 
De wijnbewaarkast wordt meestal ingezet om wijnen op keldertemperatuur te bewaren. Dat varieert van geleerde tussen 11°C en 12°C. Voor uw witte wijn en rosé wijn prima om te serveren, maar voor rode wijn te koud. U moet de rode wijn eerst op kamertemperatuur laten komen voordat deze meer tot zijn recht komt. Voor de bubbels is dit niet koud genoeg en drinkt u deze graag op de juiste servertemperatuur, dan is een wijnklimaatkast praktischer. Liebherr heeft een twee wijnklimaatkasten in het assortiment die zes temperatuur zones hebben. Het gaat om het type WTb 4212 met een glazendeur of de WTr 4211 met een bordeauxkleurige isolatiedeur. Onderin ligt de champagne, daarboven de andere bubbelsoorten, daarboven wit en rosé om bovenin de rode wijnflessen te leggen op serveertemperatuur. 

Wijnkoelkast 
De wijnkoelkast wordt niet gemaakt door Liebherr. Deze worden aangeboden door leveranciers uit het verre oosten. Het grote verschil tussen de wijnkoelkasten en de wijnbewaar- en wijnklimaatkasten is de extra functionaliteiten die de laatste twee hebben. Het gaat erom dat de luchtvochtigheidsgraad wordt bewaakt, de geuren in de kast worden gefilterd, dat er een trillingsvrije compressor is geplaatst en geluidsarme onderdelen.

Wijnkast 
De term wijnkast komt uit vroeger tijden toen men nog niet de beschikking had over elektronische koelapparaten. Feitelijk was en is het een kast waarin men de wijnflessen legt. Alleen is de term een soort containerbegrip geworden voor alles waarin men wijnen legt en koelt. Uiteraard hebben we het niet over een wijnkelder. Volgens liefhebbers van wijn die een wijnkelder en een wijnklimaatkast hebben is er toch een verschil in smaak. Trillingsvrij Wijnen moeten trillingsvrij liggen en dat kan mede een oorzaak zijn voor het smaakverschil. De wijnen zijn door de omgevingstrillingen continue in beweging zijn. Deze kunnen worden veroorzaakt door passerend verkeer, de wasmachine die in dezelfde ruimte staat, het openen van een deur, maar ook voetstappen. Om dit te ondervangen heeft Cavepromotor Vibration Reduction Blocks laten ontwikkelen. Afgestemd op het gewicht van de kast en het aantal flessen wat kan worden geplaatst, worden deze onder de wijnkast geplaatst. Eerst wordt deze ‘waterpas’ gezet en daarna worden de VRB’s geplaatst.

Hygrometer
Aangezien de luchtvochtigheidsgraad in een wijnkast belangrijk is, wordt er door Cavepromotor standaard een digitale hygrometer meegeleverd. Het voordeel is dat u deze niet hoeft te calibreren.

https://www.cavepromotor.nl