Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Besparen door dakisolatie aan te brengen

In deze moeilijke tijden van een economische crisis is elke euro die u bespaart mooi meegenomen. Om te besparen moet u vaak een investering doen. Door te besparen op uw energierekening is een investering in isolatie een verstandige keuze. Met isolatie gaat u per jaar veel geld besparen die u vervolgens weer aan andere dingen kunt besteden. Door de isolatie blijft het bij u in uw woning langer warm in de winter en blijft u niet onnodig veel stoken. In de winter heeft een isolatie weer een ander voordeel, nu blijft juist de koele lucht in uw woning hangen.

Rendement van dakisolatie

Als u in de wintermaanden de verwarming weer een graatje warmer zet, dan wordt het lekker warm in uw woning. Deze warmte is vaak van korte duur en zal naar boven stijgen. Via het dak verdwijnt heel veel warmte die u liever in huis wilt houden. Tot wel 50% van alle gestookte warmte verdwijnt door het dak. Door isolatie materiaal te plaatsen tegen het dak van uw woning voorkomt u dat deze warmte naar buiten verdwijnt. Dit gaat u uiteindelijk veel schelen in uw stookkosten. Dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Dit geld kunt u eventueel in andere isolatie klussen investeren.

Investering in dakisolatie

De keuze voor dakisolatie is een goede keuze die u maakt. Vervolgens wilt u natuurlijk uitzoeken wat de hoogte van de investering wordt. De kosten voor een dakisolatie kunnen erg uiteen lopen. Wat een grote rol speelt in de kosten is wat u kunt besteden aan een isolatie. Laat u het uitbesteden of gaat u het zelf doen? Aan beide zitten voordelen. Gaat u het zelf doen, dan zullen de prijzen meevallen en bent u rond de €300,- kwijt en dat kan oplopen tot een bedrag van €1.000,-. Geeft u het echter uit handen, dan liggen de prijzen wat hoger. Voor het zelfde werk bent u dan tussen de €1.500,- en de €5.000,- kwijt. Het ligt er dan ook aan of u een hellend- of een plat dak hebt. Laat u het doen dan weet u zeker dat alles goed is afgewerkt en goed geïsoleerd is. Kijk daarom eerst wat u te besteden hebt en wat u eventueel zelf kunt doen.

 

Bron: Dakdekker-nu.nl

http://www.dakdekker-nu.nl
Bigoz.nl