Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Electra aanleggen

Electra aanleggen is nodig in nieuwe huizen of in huizen waarvan de electra geheel vervangen dient te worden. Deze klus dient veilig en vakkundig te gebeuren om de steeds groter wordende vraag naar elektriciteit in een huishouden op een veilige manier te kunnen beantwoorden. 

Zeker in huizen die gebouwd zijn voor 1990 is er nog geen rekening gehouden met de hoeveelheid energie die er tegenwoordig in een woning verbruikt wordt: denk bijvoorbeeld aan onze vele elektronische apparatuur zoals computers, mobiele apparaten, elektrische kooktoestellen, wasmachines en drogers. 

Wat is het gevaar van ouder aangelegde electra

Waar we tegenwoordig veel groepen nodig hebben was dat vroeger veel minder. De reden hiervoor is dat een groep maximaal 16 ampère kan leveren, wanneer er meer gevraagd wordt van een groep zal de zekering eruit springen die direct de elektriciteit levering stopt. Waarom dit gebeurt is omdat anders de draden kunnen doorbranden en zo brand in een huis kunnen veroorzaken. Met andere woorden: als een zekering om de 1 of andere reden niet werkt is er kans op brand in het huis.

De beste oplossing hiervoor is om voldoende te groepen te maken in een huis zodat alle apparaten in een huis veilig van stroom voorzien kunnen worden. Dit is de belangrijkste stap om niet geheel afhankelijk te zijn van de zekeringen die in de stoppenkast zitten. De eerste stap naar een betrouwbare en veilige elektriciteitsvoorziening van een huis is de juiste groepenverdeling van de woning.

Wie kan de electra goed en veilig aanleggen

Het aanleggen van electra kunt u het best uitbesteden aan een erkende elektricien. Erkende bedrijven kunt u herkennen aan het uneto-VNI keurmerk en u kunt natuurlijk aan vrienden en bekenden vragen of zij goede ervaringen hebben met bepaalde elektriciens. Voor een elektricien in de regio van Amsterdam is de electra gigant een aanrader, dit bedrijf heeft ervaring met allerhande elektriciteits klussen en zodoende ook het met aanleggen van elektra. Dit bedrijf heeft alle erkenningen die een elektricien kan krijgen.

 

http://www.electra-gigant.nl/electra-aanleggen/
Bigoz.nl