Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Jacuzzi tips

Jacuzzi’s of hottubs zijn meer dan alleen grote baden in de buitenlucht waar je in kan loungen met een drankje of een romantische metgezel. Ze zijn namelijk ook heel goed voor je gezondheid. Een goede jacuzzi zorgt voor hydrotherapie. Dit helpt de bloedcirculatie te verbeteren en helpt daardoor ook bij ontspanning en stress.

Selecteren van een jacuzzi

Het selecteren van een jacuzzi voor je woning of tuin is heel leuk. Maar zoals met iedere grotere investering is het goed om te weten waar je op moet letten. Er zijn standaard jacuzzi’s die meestal een optie tot upgraden hebben. Met deze extra’s kun je de ideale jacuzzi samenstellen die past bij jouw wensen. Denk aan sfeerverlichting, ingebouwde geluidsapparatuur en een ingebouwde waterval.

Basismodellen bieden de voordelen van hydrotherapie. En dat kan soms precies zijn wat je zoekt. Maar als je voor een volledige zintuigelijke ervaring en plezier gaat, breid dan je budget voor de jacuzzi uit. Misschien heb je een jacuzzi voor twee, of juist een grote familie jacuzzi voor ogen. In principe is een 4-persoons jacuzzi vaak ruim genoeg. Zeker gezien de kosten voor het onderhoud.

Voordelen van jacuzzi

Natuurlijk is de jacuzzi enorm sfeer verhogend, ontspannend en romantisch. Maar soms zijn ze ook onderdeel van een fysieke revalidatie. Met name de swimspa’s, die een extra zwemgedeelte hebben, zijn ideaal voor fysiotherapie. Hierin kan je namelijk tegen een harde stroom inzwemmen om zo je spieren te trainen.

Het beste test je een jacuzzi als deze gevuld is met water. In sommige jacuzzi showrooms is het mogelijk om (al dan niet op afspraak) een aantal jacuzzi’s te testen. Ook al lijken veel hetzelfde, juist de zit- en ligplaatsen en de plek van de jets zijn enorm verschillend. Probeer elke zitplaats om te ontdekken wat het prettigst is en of het bad ruim genoeg is voor jouw lengte en wensen.

Jacuzzi boven of in de grond

Een jacuzzi kun je in de grond of boven de grond plaatsen. De meeste bovengrondse jacuzzi’s hebben alle pompen en verbindingen die nodig te zijn om ‘up and running’ te blijven. De modellen in de grond worden vaak geplaatst met afzonderlijke onderdelen. Een gerenommeerde jacuzzi dealer kan je helpen bij het uitzoeken van de mogelijkheden en de kosten ervan.

http://www.jacuzzis.nl
Bigoz.nl