Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Kom tot rust met een eigen spa

 

De een noemt het een spa, de ander een Jacuzzi of spa bubbelbad. Hoewel het in de volksmond als hetzelfde wordt beschouwd, zijn er toch daadwerkelijk verschillen tussen deze termen. Een (buiten)spa is de overkoepelende naam voor baden die gebruik maken van waterstralen en warmte. Van deze spa’s is Jacuzzi één van de vele merken, maar wel de bekendste. Een bubbelbad maakt geen gebruik van krachtige en masserende waterstralen, maar eerder van luchtbellen. Dit heeft dus een minder positief effect op lichamelijke klachten als dat een echte spa zou hebben.

Doordat u in het water van een Jacuzzi bijna gewichtloos bent (90% lichter) komt er minder druk op zowel uw gewrichten als spieren. Hierdoor bent u vrijer om te bewegen en zal de pijn in uw gewrichten verminderen. Dankzij de warmte van het water ontspannen uw spieren en worden uw bloedvaten wijder. Dit zorgt ervoor dat uw bloedcirculatie verbeterd en mensen met bijvoorbeeld reumatische klachten zonder teveel pijn kunnen bewegen.

Een spa is dus een goed product om lichamelijke klachten te verhelpen. Zo kunnen mensen met artritis makkelijker bewegen en zullen ook mensen met sportblessures de toegevoegde waarde van een Jacuzzi kunnen waarderen. Door de warmte van het water zullen tevens uw luchtwegen kom open te staan en uw hartslag rustiger worden.

Een Jacuzzi kopen hoeft tegenwoordig niet meer extreem duur te zijn. Vergeleken met een zwembad is een spa een voordelige aankoop. Wel moet u goed nadenken over wat u in een Jacuzzi zoekt. Denk bijvoorbeeld aan het aantal zit- en ligplaatsen, het aantal jets en natuurlijk wat u er aan uit wilt geven.

https://www.sunspabenelux.nl
Bigoz.nl