Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Stukadoor nodig in Den Haag?

Stukadoor nodig in Den Haag?

U heeft een nieuw huis gekocht en wil graag een dat uw aangekochte woning naar uw eigen wens wordt opgeknapt en in de stijl die bij u past en met de hedendaagse kleuren en accenten. Vaak begint het bij het afsteken van het huidige behang. Met gevolg dat u uw wanden beschadigd en deze opnieuw moeten worden gestuct ook wel gepleisterd moeten worden. Tevens zijn veel wanden in woningen voorzien van een sierpleister.  Hiermee wordt ook wel spachtelputz bedoeld, structuur verf of spackspuitwerk. Wat er mooi kan zijn (indien dit goed is aangebracht) , maar dit is heel persoonlijk. Veel mensen kiezen ervoor om hun wanden en/of plafond mooi strak te laten stukadoren waardoor een mooi modern en hedendaags eindresultaat wordt behaald.

Stucwerk is vakwerk! Maar sommige mensen willen het toch graag zelf proberen, maar hoe moet dit nou eigenlijk? Om op deze vraag antwoord te kunne geven hebben wij van De StucMeester.nl een handleiding geschreven die u instaat stelt om stap voor stap uw wand of plafond te voorzien van mooi en egaal stucwerk.

Stappenplan voor het werk van een stukadoor.

Deel 1 stucen

Stap 1.

Om te beginnen moet er gekeken worden van wat voor soort materiaal de onder grond is, of deze is voorzien van een sierpleister en/of deze goed vast zit op de muur.

Indien er sierpleister, latex of een anders afwerkingssysteem op de onder grond is aangebracht en deze niet goed vast zit op de ondergrond, moet deze worden verwijderd, zodat het stucwerk goed kan hechten en niet van de muur los komt na het drogingsproces.

Stap 2.

Nu de wand c.q. plafond goed is goedgekeurd voor het stucwerk, moet er gekeken worden naar van wat voor materiaal de ondergrond is. Dit is van belang omdat er een hechtprimer moet worden aangebracht en hier voor zwak/sterkzuigende ondergronden gekozen moet worden voor Stucprimer van Knauf en voor niet of slecht zuigende ondergronden, neem beton of gipsplaten, er beter gekozen kan worden voor “Beton contact” van Knauf. Dit is een stevige stucprimer met een relatief grote korrel wat er voor zorgt dat het te stuccen oppervlak groter wordt waardoor er een betere hechting ontstaat.

Stap 3.

Nu er een keuze is gemaakt voor het soort hechtprimer moet het te stuccen oppervlak worden behandeld en diend de voorgeschreven drogingstijd in acht worden genomen voor we verder kunnen en gaan starten met het pleisteren.

In ons volgende Artikel zullen wij Verder ingaan op het kiezen van de juiste gipsmortel, aanbrengen van stucstoppen, hoeknaalden en gaasband en het aanbrengen en afwerken van het pleisterwerk.

Wilt u liever uw stucklus uitbesteden aan De StucMeester.nl neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website.

http://destucmeester.nl
Bigoz.nl