Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Tuinaarde

Tuinaarde voor iedere tuin

Onlangs ben ik verhuisd naar een leuke boerderij aan de rand van een gezellig Drents dorpje. De boerderij is prachtig en altijd goed onderhouden, dus ik hoefde aan de woning weinig te veranderen. Ik heb hem echter aangeschaft om in te gaan wonen, en ben niet van plan om ook dieren te gaan houden. Ik houd namelijk van een grote tuin, die verschillende functies kan dienen. Ik houd van tuinieren, maar ook van in de zon liggen. Ik houd van sporten, maar ook van barbecueën. Daarom heb ik deze boerderij aangeschaft: er zit een heel groot stuk grond bij. Ik heb dan ook snel mooie plannen gemaakt om al mijn dromen rondom het huis te kunnen realiseren. Ik nodigde een aantal vrienden uit om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met het omspitten van gras, onkruid en struiken. Een van mijn vrienden vroeg echter al direct: heb je geen tuinaarde? Ik had eigenlijk geen idee wat dit precies was, maar mijn vriend wist mij ervan te overtuigen om eerst een flinke hoeveelheid tuinaarde te bestellen en een dag later te beginnen met de tuin. Ik heb hierbij gekozen voor het bedrijf Tuinaardekopen.nl: hier kun je op de website of telefonisch precies zoveel tuinaarde bestellen als je zelf wilt, tegen een lage prijs en als je voor 11 uur in de ochtend bestelt, krijg je het de volgende dag gratis op je stoep! Dit was perfect voor mij, en het werd bovendien geleverd in grote zakken, waardoor het niet in de weg stond en we het niet direct allemaal hoefden te gebruiken. Ik kon bovendien gemakkelijk betalen met Ideal, waardoor de transactie snel was afgehandeld en ik de tuinaarde snel geleverd kreeg. Ik heb de tuinaarde vervolgens gebruikt voor de gehele tuin, op verschillende plaatsen. Hieronder valt te lezen waar ik de aarde zoal voor gebruikt heb.

Tuinaarde: een veelzijdig product

Allereerst zijn mijn vrienden en ik begonnen met het uitdenken van een goed plan voor mijn tuin. Het stuk grond was in ieder geval groot genoeg: alles wat ik graag wilde, paste sowieso op het stuk land. We zijn eerst begonnen met het plannen van de bloemperken. Ik houd namelijk erg veel van bloemen en planten, en heb altijd al gedroomd van een huis dat wordt omringd door geurende, kleurige bloemen en mooie planten. Hiervoor hebben we tuinaarde gebruikt, die extra voedzaam was: hier zit onder andere compost doorheen, wat de grond voedzaam maakt en daarom geschikt voor het planten van bloemen en planten. Daarnaast hebben we ook wat potgrond gebruikt, omdat dit nog voedzamer is dan tuinaarde en het bovendien beter vocht vasthoudt. Na de aanleg van de bloemperken, waar flink wat aarde voor nodig was omdat de grond best een stuk opgehoogd moest worden, zijn we begonnen met de aanleg van een terras. Ik houd ervan om in de zomer te barbecueën en daarna heerlijk lang buiten te kunnen zitten. Hier is natuurlijk een groot terras voor nodig. Ook bij de aanleg van het terras hebben we gebruik gemaakt van tuinaarde: de grond moest hier een redelijk eind worden opgehoogd en er zaten flinke kuilen in. Om te voorkomen dat de tegels van het terras zouden verzakken, hebben we het terras daarom verstevigd met een flinke laag tuinaarde. Toen het terras af was, hebben we een moestuin aangelegd: ik heb er altijd al van gedroomd om mijn eigen groenten en fruit te kunnen verbouwen. Een moestuin heeft echter voedzame grond nodig, dus we hebben voedzame tuinaarde gebruikt als basis voor een vruchtbare moestuin. Ten slotte hebben we de overige grasvelden wat netter gemaakt en er eentje omgedoopt tot voetbalveld. Het gras is niet erg mooi, en daarom wil ik het op termijn vervangen door graszoden. Ook hierbij zal ik weer gebruik moeten maken van tuinaarde, omdat dit uitermate geschikt is voor de plaatsing van graszoden: het geeft stevigheid en voeding aan de bodem en zorgt ervoor dat het gras heel lang mooi blijft.

De voordelen

Er zijn, zoals hier boven valt te lezen, verschillende manieren om tuinaarde te gebruiken. Iedereen wil een andere soort tuin, maar iedere soort tuin heeft er baat bij. Een aantal veelgebruikte manieren en hun voordelen op een rijtje.

  • De aanleg van een terras: tuinaarde biedt stevigheid aan de grond en is bovendien zeer geschikt voor het ophogen van grond, wat gebruikelijk is bij het aanleggen van een terras.
  • De aanleg en het onderhoud van bloemperkjes: er zijn verschillende varianten speciale aarde te verkrijgen, waaronder een extra voedzame. Bloemen en planten zullen daarom beter groeien en langer mooi blijven in een bloemperk dat tuinaarde als ondergrond heeft.
  • De aanleg van een moestuin: bij het onderhouden van een moestuin komt natuurlijk erg veel werk kijken, maar de belangrijkste basis is een voedzame grond. Tuinaarde is verkrijgbaar in een extra voedzame variant, de beste basis voor een moestuin. Dit is zeker niet genoeg om een goede oogst te garanderen, maar een goed begin is het halve werk!
  • Het plaatsen van graszoden: een lelijke grasmat kan vervangen worden door graszoden, maar deze hebben wel een stevige en voedzame ondergrond nodig.

Er zijn, kortom, veel verschillende manieren waarop tuinaarde gebruikt kan worden. Ik raad iedereen die er gebruik van wil maken aan om dit te bestellen via Tuinaardekopen.nl: ik kreeg erg snel (binnen een dag) de aarde geleverd in grote zakken, voor een hele mooie prijs. Het betalen was heel makkelijk en de service prima.

http://www.tuinaardekopen.nl/
Bigoz.nl