Bigoz
Image default
Zakelijke dienstverlening

Advies over de transitievergoeding?

Bent u onlangs ontslagen en denk u recht te hebben op een transitievergoeding maar weet u dit niet zeker? Of denkt u dat u te weinig transitievergoeding krijgt van uw laatste werkgever en wilt u graag juridisch advies? Kom dan langs voor advies bij de ontslagjuristen.

Wanneer recht op een transitievergoeding

U heeft in de meeste gevallen recht op een transitievergoeding wanneer u bent ontslagen door uw werkgever via het UWV of de kantonrechter. Een transitievergoeding is bedoeld voor werknemers die ontslagen zijn om hun zoektocht naar nieuw werk te vereenvoudigen. Zo kunt u bijvoorbeeld de transitievergoeding gebruiken om educatie de volgen of uzelf om te scholen mocht dat nodig zijn.

Invoering van de WAB

Met de invoering van de WAB, de wet arbeidsmarkt in balans is de wet over de transitievergoeding verandert. Zo heeft u vanaf 1 januari 2020, in tegenstelling tot eerdere jaren, al vanaf de eerste werkdag recht op een transitievergoeding, ook al zit u nog in uw proeftijd. De hoogte van de transitievergoeding is echter wel veranderd ten opzichte van eerdere jaren. De hoogte wordt berekend op basis van de duur van de arbeidsovereenkomst en het maandsalaris. De transitievergoeding bedraagt een derde van het maandsalaris vermenigvuldigd met het aantal jaren dienstverband. Hier geldt echter wel een maximum bedrag van € 83.000 (anno 2020). Wanneer de hoogte van een transitievergoeding is vastgesteld, wordt deze opgenomen in een vaststellingsovereenkomst. Deze dient ondertekend te worden door zowel de werkgever als de werknemer. Mocht één van beide partijen het hier niet mee eens zijn, kan deze naar de kantonrechter stappen of een procedure via het UWV aangaan. Wij zijn er voor u om u te adviseren betreffende deze procedures mocht u er met beide partijen niet uitkomen. Laat u bijstaan door de professionals. Het eerste gesprek met advies is geheel vrijblijvend en gratis. Zo kunt u u eerst oriënteren voordat u besluit stappen te ondernemen.

 

Bigoz.nl