Bigoz
Image default
Bedrijven

chiptuning Volvo mogelijk?

Soorten chiptuning

Je kunt kiezen uit diverse soorten chiptuning. Er zijn meerdere manier waarop je chiptuning via een powerbox kan toepassen. Je kunt chiptunen door middel van een powerbox, hierbij word valse informatie doorgegeven aan de sensoren in de motor. Hierdoor ontstaat een extra vermogen die de auto vrijgeeft. Daarnaast is er ook de OBD chiptuning, dit betekent ‘on board diagnostics’. Hierbij worden statistieken en parameters bereikbaar gemaakt door middel van een speciale stekker. Deze stekkers kunnen aangepast worden via speciale software en computers. Maar sinds 2000 wordt het chiptunen door middel van een stekker steeds lastiger, doordat steeds meer fabrikanten to min mogelijk toegang proberen te geven aan de ECU.

Legale chiptuning Volvo

Na het chiptunen ben je verplicht om de auto opnieuw te laten keuren. Ook moet je voldoen aan de regels van de RDW. Als je auto meer dan 20% extra vermogen krijgt na de tuning, dan zul je dit ook moeten overleggen met je verzekeraar. Momenteel is chiptuning in Nederland legaal, echter moet je  aan alle milieurichtlijnen houden die van toepassing zijn bij chiptuning. Als je dus je auto wilt chiptunen zal je met enkele aspecten rekening moeten houden.

Wat betekent chiptuning

Bij chiptuning bewerkt iemand de programma’s die gemeten worden. De huidige moderne auto’s worden aangestuurd door een ECU (electronic control unit). Dit systeem regelt continu de turbodruk, de hoeveelheid brandstof en het ontstekingstijdstip. Deze onderdelen behoren tot het motormanagement. Het biedt dus de mogelijkheid om de automotor te verbeteren zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd raakt. Uiteindelijk zorgt chiptuning ervoor dat er prestatieverbetering plaatsvindt die goed te merken is tijdens het rijden. Zo kun je van diverse auto merken laten chiptunen zoals Mercedes, Renault en Volvo chiptuning.

 

https://cts-chiptuning.com/volvo-chiptuning/
Bigoz.nl