Bigoz
Image default
Bedrijven

Waarom drinken Nederlanders zoveel koffie

Op dit moment is Nederland gekroond tot Europees kampioen koffiedrinken. We hebben een aantal Scandinavische ploegen afgetroefd, en zijn nu officieel de nummer één van Europa. Om dit te vieren gaan we er met z’n allen een kopje koffie op drinken. In dit artikel vind je de reden waardoor Nederland Europees kampioen koffiedrinken is geworden.

 

De eerste reden is de kou. Dit is ook direct de reden waarom de Scandinavische landen hoog zijn geëindigd. Het is nooit bewezen dat de kou een invloed heeft. Toch is er een patroon te vinden rondom de klimaten van de verschillende landen. De landen waar een kouder klimaat is, drinken over het algemeen meer koffie. Toch heeft dit niet altijd de doorslag.

 

De wereldkampioen koffiedrinken is India. Volgens de mensen daar is de grootste reden de hoge werkdruk die in India is te vinden. Dit zorgt ervoor dat de werknemers enorm veel koffie op het werk, maar zeker ook buiten het werk drinken ze erg veel koffie. Het is nooit bewezen dat in Nederland de werkdruk toeslaat op het koffiegebruik.

 

Toch is koffie op de werkvloer heel gewoon in Nederland. In de cao’s van de meeste Nederlanders staat dat koffie gratis aanwezig moet zijn op de werkvloer. Hierdoor nodigt het natuurlijk erg uit een bakje koffie te drinken, vooral als er niks anders aanwezig is. Ook bevorderd koffie in sommige gevallen de prestaties. Dit komt vooral door de cafeïne die te vinden is in de koffie.

 

De cafeïne in de koffie zorgt ervoor dat je een soort kleine energieboost krijgt. Deze energieboost werkt, in kleine mate, verslavend. Ook op de werkvloer werkt dit dus verslavend, vooral omdat de energieboost je prestaties kan verbeteren.

 

Wij Nederlanders blijven in ieder geval de komende jaren volle bak koffiedrinken. Het maakt ons echt niet uit of het koffiecups, een dure cappuccino of namaak dolce gusto cups zijn. Zolang er cafeïne in blijft zitten, en de koffie gratis blijft, komen wij er niet van af.

https://www.koffiecupster.nl
Bigoz.nl