Bigoz
Image default
Bedrijven

Een velvet bank verzorgen

Een velvet bank is een prachtig meubelstuk. Velvet zorgt voor een luxe uitstraling en is vaak verkrijgbaar in de leukste kleuren. Toch is het niet altijd even handig om een velvet bank te hebben. Velvet is een gevoelige stof die snel vies wordt. Het reinigen van deze stof is ook een vak apart. Daarom moet je jouw velvet bank impregneren

Wat is een velvet bank impregneren?

Een velvet bank impregneren betekent eigenlijk dat je een beschermende laag over je velvet bank heen doet. Impregneren zorgt er dus voor dat vuil en vocht wordt af gestoten. Ook schimmels worden hierdoor tegen gegaan. Een velvet bank impregneren klinkt misschien een beetje eng. Velvet is namelijk een delicate stof die moeilijk te verzorgen is. Hier iets overheen doen zou misschien wel kunnen zorgen dat de glans weggaat of de zachte textuur verdwijnt. Dit is echter niet zo. Het beschermende laagje van het impregneren is zo dun dat deze niet voelbaar is op stof, ook niet op velvet stof. Het is dus een geschikte manier om je velvet bank schoon te houden. Zelfs als je knoeit zal de velvet stof hier niks van opnemen. Wel moet je een geknoeide vlek nog steeds even met een doekje ervan af halen. Voornamelijk als het gaat om vocht. Je wilt namelijk niet dat dit ergens anders wel vlekken op geeft.

Waarom je velvet bank impregneren?

Waarom zou je nu je velvet bank impregneren? Zoals net al gezegd kan het impregneren dus geen kwaad. In tegendeel juist. Je velvet bank impregneren zorgt ervoor dat je bank veel langer mee gaat. Het velvet blijft langer mooi en blijft glanzen. Wat misschien nog wel het belangrijkste is, is dat je zo met een gerust hart een kop koffie op de bank kan drinken. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over vlekken. Deze trekken namelijk niet meer in de stof. Het blijft natuurlijk wel raadzaam om je bank te laten reinigen. Ook zal je een velvet bank vaker moeten impregneren. Dit kun je het beste doen nadat je de bank hebt laten reinigen. Zo gaat die prachtige velvet bank nog jaren mee. En dat zonder zorgen voor vlekken of ander vuil.

Bigoz.nl