Bigoz
Image default
Bedrijven

Hoogsensitief

Het fenomeen hoogsensitief. Dit is een aandoening waar veel mensen in Nederland last van hebben. Toch weet een heel groot gedeelte niet wat inhoud, en of je er zelf voor in aanmerking komt. Toch is het handig om erachter te komen of je in aanmerking komt. In dit artikel vind je alles rondom hoogsensitief, ook wel hooggevoeligheid genoemd. Hoogsensitief is in dit artikel, voor het gemak, afgekort als hsp.

                                                         

Ten eerste is het belangrijk om erachter te komen of je in aanmerking komt met HSP. Dit weet je door een hooggevoeligheid test af te nemen. Dit ga je natuurlijk niet zomaar doen. Je weet überhaupt niet of je in aanmerking komt. Er zijn een aantal symptonen voor hsp. Hieraan weet je of je in aanmerking komt om een test af te laten nemen.

 

Het eerste symptoom is dat je erg gevoelig bent. Je kan je beter inleven in mensen dan dat anderen kunnen. Wanneer een ander verdrietig is kan jij dat ook veel sneller worden. Dit is natuurlijk moeilijk om te weten. Je zal zelf moeten bedenken of je in aanmerking komt. Je kan er ook over praten met een persoon die dichtbij je staat. Deze personen weten vaak meer over hoe jij bent, dan je zou denken.

 

Een ander symptoom is dat je jezelf lastiger kan aanpassen aan bepaalde situaties. Dit zijn vooral situaties waar dingen nieuw voor je zijn. Dit soort situaties kan je afschrikken, waardoor je niet meer volledig functioneert. Iedereen met hsp reageert anders op dat soort situaties. Een voorbeeld hiervan is dat je erg gaat zweten, een ander wordt heel druk of juist weer chagrijning.

 

Wanneer je positief bent getest op HSP is er niet al teveel aan de hand. Je liep er al jaren mee en er zal niet zoveel gaan veranderen. Wanneer je er erg mee zit kan je altijd een hsp coach aannemen. Deze helpt je met de HSP.

https://onesessioncoaching.nl
Bigoz.nl