Bigoz
Image default
Links / Index

Goede wijn bestellen voor het diner

wijn bestellen kan op allerlei verschillende manieren, het kan via internet, de telefoon, via de smartphone via apps of gewoon in de winkel, dit zijn allemaal manieren waarop wijn besteld kan worden. wijn bestellen kan best lastig zijn als iemand nog niet zo goed weet wat voor wijn diegene lekker vind, want er zijn heel veel verschillende soorten wijnen. De keuze kan wel wat beperkter worden als diegene weet welke kleur wijn hij het liefste drinkt, maar dan nog zijn er vele smaken verschillen.

Wijn is een alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Het hele proces van druiven tot wijn wordt vinificatie genoemd. Er zijn verschillende soorten wijn: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn zoals champagne en lambrusco. Wijn bestaat uit water, suikers, alcohol, resveratrol (chemische verbindingen die in planten voorkomen), quercetine (kleurstof uit planten), Tannine (verzamelnaam voor bepaalde chemische verbindingen. Dit beïnvloed de smaak van de wijn), sulfiet, koolzuurgas, hars en andere stoffen in kleinere hoeveelheden.

Wijn assortiment

Er is rode wijn: wordt gemaakt van blauwe druiven. Witte wijn: kan gemaakt worden van zowel witte als blauwe druiven. Roséwijn: wordt ook gemaakt van blauwe druiven, het verschil is alleen dat de schil van de druiven meestal binnen 24 uur worden verwijderd zodat deze maar een beperkte kleur kunnen afgeven. Ook is er nog variatie in kleur: grijze wijn: wordt vaak gemaakt van rode druiven, met name de pinot noir.  Gele wijn: specifieke wijnen zoals de vin jaune uit de Franse Jura en een soort gelijke wijn uit Georgië. Amberkleurige wijn: zijn verschillende Georgische wijnen. Taan (goudbruin): als in tawny port. Gemaakt van rode druiven, die langdurig worden gerijpt in houten vaten. Dan is er nog stille wijn: deze is volledig uit gegist en is een tot rust gekomen wijn. Mousserende of schuimende wijn: dit is wijn waarbij het koolzuur van de tweede gisting in de wijn achterblijft. Het kan ook (goedkope) stille wijn zijn waaraan later koolzuur is toegevoegd. Versterkte wijn: de gisting van de most is gestopt door toevoeging van wijnalcohol of geconcentreerd druivensap bijvoorbeeld: port, sherry, madeira en banyuls. Ook zit er verschil in de hoeveelheid suikers. Zo is er droge wijn: heeft dus een laaggehalte aan restsuikers. Halfdroge wijn: deze heeft een tussenliggende waarden. Halfzoete wijn: is ook een tussenliggende waarden maar nog net eventjes wat zoeter dan halfdroge wijn. En zoete wijn: deze heeft hoog gehalte aan restsuikers.

Dus wijn bestellen is zo simpel nog niet met de vele keuzes.

https://www.horecagoedkoop.nl/goedkope-wijn-bestellen
Bigoz.nl