Bigoz
Image default
Marketing

Waarom promotiemateriaal bedrukken een essentieel onderdeel van direct marketing is

Promotiemateriaal bedrukken leek gedurende een bepaalde tijd zijn rol als effectieve marketingstrategie te verliezen. Professionals die werkzaam zijn binnen de digitale wereld blijven ook vandaag de dag zeggen dat promotiemateriaal bedrukken en versturen ‘dood’ is. De digitale communicatie zou het hebben overgenomen. Alhoewel die laatste vorm van communicatie vooral de afgelopen jaren flink gebied heeft gewonnen, wil dat niet zeggen dat drukwerk zijn waarde heeft verloren. Sterker nog, is diverse situaties biedt het juist een meerwaarde op digitale communicatie.

Promotiemateriaal bedrukken leidt tot gerichte aandacht van de ontvanger

Met digitale marketing stuurt u met één druk op de knop een nieuwsbericht of brochure naar talloze ontvangers. Ontvangers die dagelijks echter nog veel meer van dit soort berichten in hun inbox treffen. Dit betekent dat zij hun aandacht moeten verspreiden over al die verschillende prikkels. In veel gevallen komt het er dan ook op neer, dat uw marketing verloren gaat in de massa. Laat u promotiemateriaal bedrukken, dan heeft de ontvanger er veel meer gerichte aandacht voor.

Een manier om een brede doelgroep mee te bereiken

In aanvulling op bovenstaande geldt eveneens, dat u met alleen digitale marketing altijd een groep zult missen. Niet elke doelgroep heeft namelijk een goede online dekking, zoals dat vaak wordt genoemd. Denkt u alleen al maar aan de oudere generatie die niet over een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon beschikt. Deze personen zijn middels digitale marketing moeilijk te bereiken. Kiest u er echter voor om promotiemateriaal te bedrukken, dan verandert dat de zaak. Gedrukte promotiematerialen kunnen in dat geval dus een erg nuttig medium zijn.

Offline communicatie is van onschatbare waarde, nu én in de toekomst

Kortom, alhoewel we steeds minder offline communiceren, heeft deze vorm van marketing zijn waarde absoluut niet verloren. Promotiemateriaal bedrukken is dan ook iets wat nog lang niet zal verdwijnen. Zelfs wanneer u promotiemateriaal laat bedrukken dat verwijst naar online informatie, is de kans dat de ontvangers inderdaad naar uw website surfen, vele malen groter. De Print Fabriek is u graag van dienst op het gebied van allerhande drukwerk.

https://dpf-printing.com/
Bigoz.nl