Bigoz
Image default
Sport

3 redenen om sneakers te dragen

Er zijn heel veel verschillende keuzes om aan je voet te dragen. In huis kan je pantoffels dragen of helemaal niks en als je naar buiten gaat is er ook keuze genoeg. Toch zie je op straat het overgrote deel van de Nederlanders sneakers dragen. Wat is de reden dat de sneakers in Nederland zo ongekend populair zijn? En wat zijn de redenen voor jouw om sneakers aan te schaffen?

Keuzes & combinaties

Sneakers zijn er in talloze kleuren, materialen en variaties. Dus sneakers zijn er eigenlijk voor ieder zijn wensen en behoeften. Ben jij meer iemand van de felle kleurtjes of iemand van de neutrale niet opvallende schoen, het maakt allemaal niet uit. Er is namelijk keuze genoeg. De sneakers kan je ook bij elke outfit combineren en zijn dus altijd handig om in de kast te hebben staan. Je kan ze zelfs onder een nette outfit dragen of onder een trainingspak, het maakt niet uit. 

Voor iedere leeftijd

Of je nu oud of jong bent maakt niet uit, sneakers zijn er voor iedereen. Op straat zie je kindjes spelen op sneakers met klittenband. Ook zie je steeds meer ouderen mensen lopen op de wat nettere sneakers. De tieners staan sowieso bekend om het dragen van sneakers. De sneaker is dus bij uitstek een schoen die door alle leeftijdscategorieën gedragen kan worden. Het maakt dus niet uit hoe oud je bent, sneakers dragen kan altijd!

Sporten

Sneakers kun je gebruiken voor meerdere doeleinden, je kunt ze dragen naar je werk op kantoor in combinatie met een nette pantalon en je kunt er zelfs een rondje mee gaan hardlopen als je wilt. Sneakers zijn dus heel functioneel omdat ze voor meerdere doeleinden geschikt zijn. Wel is aan te raden om sneakers niet te veel gebruiken voor het uitvoeren van bepaalde sporten. Er zijn speciale schoenen geschikt voor het uitvoeren bij een bepaalde sport. Denk aan hardloopschoenen voor het hardlopen en aan zaalvoetbalschoenen voor het zaalvoetballen. Kies je voor ander schoeisel zoals een sneaker is de kans op blessures bijvoorbeeld groter.

Waar moet je op letten als je sneakers koopt?

Maak voor jezelf de keuze wat voor jouw belangrijk is. Heb je liever wat meer ondersteuning of heb je liever een lichte en flexibele schoen? Er zijn mega veel mogelijkheden en als je door de bomen het bos niet meer ziet kan je je altijd laten informeren door een expert.

 

Bigoz.nl