Bigoz
Image default
Vervoer en transport

Waarom is LED verlichting goede verlichting voor de aanhanger?

Voordelen LED verlichting aanhanger

De verlichting van aanhangers, zeker van oudere aanhangers, laat nogal eens te wensen over. Een aanhanger dient met name functionele doelen en aanhangers worden meestal intensief gebruikt. Aannemers, stratenmakers, maar ook de paardenfokkers kunnen hun werk niet doen zonder een aanhanger. Vanwege het veelvuldige gebruik, is de kans op ongelukjes redelijk groot. De meest kwetsbare onderdelen moeten het altijd als eerste ontgelden. Een paaltje kan ervoor zorgen dat de verlichting beschadigd raakt en niet meer goed werkt. Veel voorkomende schades zijn onder andere het breken van de rode en/of oranje kap. De lampjes doen het dan vaak nog wel, maar de kleur is natuurlijk niet meer zoals het moet zijn. Daarnaast zal een lampje zonder beschermende kap niet lang blijven werken.

Verlichting vervangen of repareren

Als je schade aan de verlichting van je aanhanger hebt, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te herstellen. Naast het feit dat niet goed werkende verlichting gevaarlijk is, loop je ook nog eens het risico om een flinke boete te krijgen. Bij oudere aanhangers is dit een goed moment om de conventionele lampjes te vervangen door LED verlichting. Bij grote schade kun je het beste de gehele verlichtingsunit vervangen door een uitvoering waar al LED lampjes in gebruikt zijn.

LED verlichting aanhanger altijd mogelijk

In principe is het mogelijk om iedere aanhanger uit te rusten met LED verlichting. Voor oudere aanhangers kun je LED lampjes kopen die compatibel zijn met de fittingen van de oude lampjes. De LED lampjes werken op hetzelfde voltage en geven minimaal even veel, maar vaak net wat meer, licht als de oude lampjes.

Led verlichting aanhanger

LED verlichting aanhanger standaard

Als je een nieuwe aanhanger koopt, dan is LED verlichting de standaard. LED is niet alleen voor aanhangers de standaard geworden. Ook voor personenwagens, vrachtwagens, in huis en in bedrijven is LED verlichting tegenwoordig de standaard.

Voordelen van LED verlichting aanhanger

LED verlichting op je aanhanger biedt de nodige voordelen. Hieronder vind je er een aantal.

  • LED lampjes hebben van zichzelf al de juiste kleur. Een achter- of remlicht LED brandt echt rood en de LED voor de richtingaanwijzer brandt oranje.
  • LED lampjes gaan veel langer mee dan conventionele lampjes. De techniek van LED is bijzonder robuust. Er is geen sprake van een gloeidraad die door kan branden.
  • LED technologie is bijzonder energie zuinig. Met LED behaal je dezelfde lichtsterkte met een fractie van de energie.
  • LED lampjes branden feller en houden hun lichtsterkte. Conventionele lampjes branden na verloop van tijd steeds zwakker tot te kapot gaan. LED lampjes blijven gedurende hun levensduur even fel branden.

Aanhangeronderdelenshop

Als je op zoek bent naar LED verlichting voor een aanhanger, dan kun je onder andere terecht bij Aanhangeronderdelenshop. Hier vind je een groot aanbod in verlichting voor alle types aanhangers. Naast losse LED lampjes, kun je ook complete verlichtingsbalken, lichtunits, kabels en connectors aanschaffen. De kans is groot dat je met behulp van de Aanhangeronderdelenshop de verlichting van je aanhanger weer state of the art kunt maken.

Bigoz.nl