Bigoz
Image default
Winkelen

STRICKIE presenteert het ontstaan van de vlinderstrik

Waarom, omdat het kan. En ja, een beetje inzicht in het verleden kan natuurlijk geen kwaad. Verleden heb je, toekomst moet je maken. Zodoende wat geschiedenis.

Precies 369 jaar geleden, dat moet een magisch jaar geweest zijn, want in dat jaar ontstond de vlinderstrik. Nee nog geen vlinderstrik van STRICKIE, maar de eerste strikjes werden wel gedragen.  Het land wat dit op haar conto mag zetten is het land van de wijn, het stokbrood, de Eiffel, maar ook wel de mode. Niet gek dus dat Frankrijk begon met het dragen van de vlinderstrik. De accessoire werd niet meteen breed gedragen door de samenleving. Nee, het waren de aristocraten die begonnen met de vlinderstrik. De aristocratie, betekent niets meer dan de wat meer bedeelden in de samenleving. De mensen die het eigenlijk voor het zeggen hadden. De vlinderstrik werd dan ook veelal gedragen op chique feestjes, eigenlijk altijd de echte formele gelegenheden. De vlinderstrikken waren wit, wit en vaak ook wat wit. Een beetje kleur van STRICKIE was toentertijd nog niet te bekennen. Maar hoe ging die nu verder? Bleef men wit dragen? Was er echt nog helemaal niks zoals STRICKIE hoor ik je denken. De website in ieder geval niet, maar ook wat kleur bleef lang uit.

Pas in de loop van de 18e en de 19e eeuw kwamen er wat kleuren bij. Nee, niet het brede kleuren assortiment van STRICKIE vlinderstrikken, maar er kwam toch echt wat kleur. Populaire kleuren waren rood, groen en bruin. Ook zwart kwam in deze periode steeds meer naar voren, dat is nu de meest gebruikelijke kleur, maar toentertijd moest men daar toch echt wat aan wennen.De trendsetter van toen was Pierre Lorillard V in 1886. Jep, deze man was een echte trendsetter, gevoel voor stijl.Hij droeg tijdens een gala diner een zwarte vlinderstrik bij zijn rokkostuum, dit werd al snel een modetrend.  In de 18e en de 19e eeuw waren het ook niet meer alleen de Fransen die gebruik maakte van vlinderstrikken. Vooral in Ierland werden de strikken steeds vaker gedragen.

Zoveel jaren later is de vlinderstrik gemeengoed geworden. De vlinderstrik wordt steeds vaker ook casual gedragen. Gewoon met een overhemd, een jeans met sneakers en een mooie vlinderstrik van STRICKIE. De kleuren zijn tegenwoordig ook sterk veranderd ten opzichte van de 17e eeuw. Nu draagt men gele vlinderstrikken tot en met groene vlinderstrikken. Men gaat meer buiten de gebaande paden, men durft en wilt niet altijd allemaal in dezelfde outfit lopen. We zijn toch geen eenheidsworsten. En ja mensen, daardoor zien we wat meer kleur op feestjes, partijen, maar ook op onze bruiloften. En daar zijn wij maar al te blij mee.

Afsluitend zijn wij blij met de aristocratie in Frankrijk, Vive la France. STRICKIE is dankbaar voor het mooie item waar men mee is gaan pronken. Het enige wat STRICKIE doet is simpelweg wat meer kleur toevoegen aan de vlinderstrik.

Voor inspiratie, neem een kijkje op STRICKIE.

http://www.strickie.nl/collectie
Bigoz.nl