Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Een houtversnipperaar voor composteren van snoeiafval

In Oktober is het weer de beste periode om uw tuin te snoeien en overbodige takken uit de tuin te verwijderen. Vaak wordt er behoorlijk gesnoeid en als dit niet gebeurd zal de plant of boom in het voorjaar weer uitlopen en of het model verliezen of te groot worden. Snoeien is dus belangrijk om jaarlijks uit te voeren in de tuin en zeker in oktober met al het blad wat anders allemaal in de tuin beland een mooie maand om dit goed aan te pakken. Maar het werk van snoeien is vaak tijdrovend door het afval dat moet worden verwerkt. Al het snoeiafval zal vaak naar de stort moeten worden verwerkt omdat het klein knippen van snoeiafval een behoorlijke klus is. Een houtversnipperaar of ook wel hakselaar genoemd kan hier een goede uitkomst in zijn.

Verschillende soorten versnipperaars

We spreken hier vooral over versnipperaar omdat zijn grotere broertje de hakselaar vaak wordt gebruikt om grof snoeiafval te verwerken. Een houtversnipperaar kan takken tot 5cm dik verwerken en dikker snoeiafval zal gezaagd of met een hakselaar verwerkt moeten worden. Grof gezegd hebben we twee verschillende soorten versnipperaars. De elektrische en de modellen met een benzinemotor. De uitvoering verschilt enorm in prijs en over het algemeen kan worden gezegd dat een benzinemotor wel veel sterker is dan een elektrische uitvoering. Ook de kwaliteit van het frame is vaak bij een benzinemotor uitvoering sterker en kan beter tegen een stootje bij het gebruik.

Veiligheid niet onbelangrijk

Vergeet vooral niet de veiligheid van de versnipperaar. Het is belangrijk dat er een veiligheidskap aanwezig is en dat de opstelling stevig is bij het gebruik. Grote wielen en een goede blokkering zijn hierbij belangrijk. Ook een terugloop bij eventueel vastzittend hout kan erg handig zijn om te voorkomen dat er andere voorwerpen in de aanvoer worden gestoken. Wanneer u op zoek bent naar een professionele versnipperaar is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de modellen van Tielburger.

Bigoz.nl