Bigoz
Image default
Woning en Tuin

Kenmerken accu schuurmachine

De afgelopen jaren is het gebruik van accu’s sterk toegenomen als het gaat om ontwikkelingen. Hoewel er al veel is gebeurd verwachten we in de toekomst nog grotere ontwikkelingen als het gaat om de capaciteit van accu’s. Al deze verbeteringen en innovaties op het gebied van accu’s geven mogelijkheden als het gaat om elektrisch gereedschap. Zo zag je een paar jaar terug nog bijna geen schuurmachines op accu’s. Terwijl dit nu eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is, maar waarom zou je eigenlijk een schuurmachine met accu kopen? Een machine op 230V volstaat toch ook en is een stuk goedkoper? Klopt! Maar oordeel niet te snel, want er zijn een aantal kenmerken van accu schuurmachines.

Accu deltaschuurmachine

Op het moment is een schuurmachine alleen beschikbaar in accu variant wanneer dit een deltaschuurmachine is. Dit heeft voornamelijk te maken met het vermogen van een deltaschuurmachine. Deze is zo laag dat dit hem geschikt maakt voor de voeding met accu. Ook is een deltaschuurmachine klein en makkelijk in gebruik. De accu zit namelijk onder het handvat en zit dus niet in de weg.

Prijzig

Het is waar een accu schuurmachine is vaak wel wat duurder dan een normale schuurmachine op 230 V. Waarom dit zo is? Nou, dat heeft allemaal te maken met de prijs van een accu. Een accu is nou eenmaal duurder dan een kabel. Ook krijg je vaak een oplaadstation en extra back-up accu’s meegeleverd. Nu denk je vast, maar wat heeft een accu schuurmachine dan wel te bieden? Daar meer over in het laatste gedeelte ‘flexibiliteit’.

Flexibiliteit

Eén ding is zeker met een accu schuurmachine word je niet langer beperkt. Geen gezeur van een tekort aan kabels of niet even snel hier en daar heen kunnen lopen om te schuren. Waarschijnlijk begrijp je het al, want kabels beperken nou eenmaal je mogelijkheden. Gelukkig geeft de accu schuurmachine je meer vrijheid. Zelfs het boven je hoofd schuren is minder zwaar, omdat je de kabel niet hoeft mee te tillen.

Bigoz.nl