Bigoz
Image default
Woningen

Beste vloeren voor een wasruimte

Als het tijd is om te beslissen over de vloer, moet u weten dat de keuze er echt toe doet. Of je nu gloednieuwe, ultra moderne apparaten met VRT-technologie of betrouwbare oudere modellen hebt, alle wasmachines en drogers produceren beweging, hitte, vochtigheid en vocht, die schade kunnen toebrengen aan veel verschillende vloermaterialen. De vloer die u kiest, moet vechten tegen mogelijke krassen, deuken en af en toe een lek, zo niet iets groters. De vloeren van uw wasruimte moeten eigenschappen hebben zoals waterafstotend, zo niet volledig waterdicht, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en natuurlijk ongelooflijk duurzaam.

Wasruimtes krijgen doorgaans veel voetverkeer. Zeker als je een groot gezin hebt. Kies daarom het beste een vloerbedekking die tegen een stootje kan. Afgezien van de gebieden waar u in uw wasruimte loopt, zal de vloer die u kiest om ONDER uw wasmachine en droger te installeren, over het algemeen het meeste worden gebruikt en minder vaak worden schoongemaakt.

Tapijt 

Tapijt plus vocht en/of water van welke aard dan ook, vormen de perfecte omgeving voor de groei van giftige schimmels.

Hoewel de gedachte om iets zachts als pluche tapijt onder je voeten te hebben als je de was doet misschien een leuk idee klinkt, is het het risico gewoon niet waard. Tapijtvezels houden stof en huidschilfers vast waarvan schimmelsporen zich voeden en zich vervolgens voortplanten, dit maakt tapijt de slechtst mogelijke keuze voor uw wasruimte vloeren. 

Laminaatvloeren zijn er nu gemaakt in veel verschillende stijlen en looks, van hardhout tot steen en zelfs designer patronen. Hoewel laminaatvloeren een goede keuze kunnen zijn voor delen van uw huis, zoals de woonkamer, familiekamer, kantoor of slaapkamer, kan elk gebied met de dreiging van een lek van welke aard dan ook (badkamer, keuken, entree, modder kamer, wasruimte ) het is gewoon niet aan te raden. Hoe waterbestendig het materiaal ook beweert te zijn, laminaat is gewoon niet bestand tegen lekkage. Het water zal in de naden sijpelen en het kernmateriaal zal het absorberen, waardoor het kromtrekt, wat onomkeerbaar is, en je zult het moeten vervangen. 

Vinyl

Deze specifieke vloerbedekking is een van de meest waterdichte materialen, zo niet het meest waterdichte materiaal op de markt. Bladvinyl is zoals het klinkt. Het wordt geleverd op rollen, afhankelijk van de bestelde vierkante meter. Het wordt op de ondervloer gekleefd met een lijm die specifiek is voor de aanbevelingen van de fabrikant. Velvinyl is er in veel verschillende stijlen en kleuren. Hoewel het duurzaam is als het gaat om water en lekken, is het nog steeds slechts een stuk vinyl, dus als je iets scherps laat vallen, kan het doorboren, en het slepen van zware voorwerpen (zoals je wasmachine en droger) erop kan ernstige krassen op het oppervlak veroorzaken. Over het algemeen is plaatvinyl, met algemene zorg, een vrij onderhoudsarm vloermateriaal. Het is heel gemakkelijk schoon te maken, en vooral vanwege de waterdichte kwaliteit zou het een geschikte keuze zijn voor uw wasruimte.

Luxe vinyl

Luxe vinyl is een duurdere keuze van vloeren, in vergelijking met het plaatvinyl dat we hierboven noemden. De planken zelf zijn waterdicht, maar elk zittend water dat tussen de naden kan sijpelen, kan enige schade aanrichten en valt te vergelijken met hongaarse punt laminaat. Als het correct is geïnstalleerd, is luxe vinyl een goede, stabiele en duurzame vloeroptie voor uw wasruimte. Er zijn eindeloze hoeveelheden stijlen op de markt, en ook veel verschillende kwaliteitsniveaus. Als u luxe vinylvloeren voor uw wasruimte overweegt, zorg er dan voor dat u er een kiest met een degelijke slijtlaag om deze extra stevigheid te geven.

 

https://vloerenbaas.nl
Bigoz.nl