Bigoz
Image default
Aanbiedingen

Ga op huizenjacht in Enschede met jahnig ter braak makelaardij

Welke type huis kun je kopen in Enschede

Ben je van plan een huis te kopen in Enschede? Dan is het goed om te weten dat er vele soorten huizen zijn in de grootste stad van van het oosten van het land. Enschede is de laatste jaren enorm gegroeid in inwonersaantal en om die reden zijn er vele nieuwe bouwprojecten gestart. In Enschede vind je werkelijk van alles! Van authentieke herenwoningen tot moderne villa’s en zelfs appartementen met dubbele etages. Zoveel mensen, zoveel wensen. Naar welk huis ben jij op zoek? Ben je aan het oriënteren, dan is het wellicht verstandig een makelaar in handen te nemen die de markt goed kent. Zo’n makelaar in Enschede is jahnig ter braak makelaardij. Met vestigingen in Borne en Enschede bedienen wij een groot deel van de Twentse woningmarkt en dat doen we al sinds 1995 ( en sinds 2017 in Enschede ).

Rijtjeshuis kopen in Enschede

Rijtjes woningen zijn de ideale huizen voor starters op de woningmarkt. Ze zijn het meest voordeligst en worden vaak in projectbouw opgeleverd in grote getallen. Het voordeel is dat deze projecten snel gerealiseerd worden binnen een relatief kort tijdsbestek. Een rijtjeswoning biedt voldoende ruimte voor een stel met kinderen. Maar meestal zien we dat bij gezinsuitbreiding de wens is om over te stappen naar een ruimere 2-onder-1 kap woning met een grotere tuin en garage. Bekende woonwijken met veel rijtjeswoningen in Enschede zijn Stadsveld, Twekkelerveld, Boswinkel en Hogeland.

2 onder 1 kap woning

Het meest gewilde type woning is toch wel de 2onder1 kap woning. Deze huizen worden 2 om 2 gebouwd en kennen over het algemeen redelijk tot ruim voldoende woon- en leef oppervlak. Er is altijd een tuin van voldoende omvang aanwezig en veelal is deze voorzien van eigen ingang. 2 onder 1 kap woningen hebben ook de zo gewilde oprit met eigen garage. Dit geeft kopers de mogelijkheid een carport te bouwen of de garage uit te bouwen voor hun auto. Het is ook natuurlijk prettig om te weten dat je je eigen auto kunt parkeren op je eigen erf. Bekende wijken in Enschede met veel 2onder1 kap woningen zijn Stroinkslanden, Helmerhoek en Ribbelt – Stokhorst.

Vrijstaand huis met veel tuin

Dit woningtype komt steeds vaker voor in Enschede. Ruime woningen die maximaal 2 etages hebben. Je vindt ze steeds vaker in de nieuwbouwwijken aan de rand van de stad. Deze woningen zijn veelal modern, eenvoudig opgebouwd en voorzien van dakpannen. Kleuren zijn vaak rustig en kozijnen zijn veelal kunststof uitgevoerd. Vaak worden deze woningen notariswoningen genoemd.

Ander groot voordeel is dat deze woningen op een ruim woonoppervlak gebouwd worden waarbij er veel grond wordt gereserveerd voor de tuin. Een zeer gewilde wens bij veel woningkopers in Enschede. Een nadeel is dat deze woningen veelal een stuk duurder zijn dan 2-onder-1-kap woningen en een ruitjeshuis. Desondanks zien we dat er veel vraag is naar deze type woningen en mede door de groei van de economie. Zorg daarom dat de financiële verplichtingen ruim van te voren in orde zijn, dat voorkomt teleurstelling.

Vraag om een taxatie aan bij onze taxateur in Enschede!

Afspraak maken met onze makelaars in Enschede

Benieuwd naar de waarde van je woning? Maak een afspraak en doe een woningtaxatie met binnen 48uur een vrijblijvend rapport door erkende woningtaxateurs van jahnig ter braak makelaardij. Dankzij onze expertise en kennis van de woningmarkt in Enschede en omstreken kunnen wij goed en onafhankelijk advies geven tot het gehele verkoop- en aankoopproces van een woning volledig uit handen nemen!

https://www.jahnigterbraak.nl/
Bigoz.nl