Bigoz
Image default
Aanbiedingen

Investeren in crypto’s? Gebruik een hardware wallet

Investeren in crypto’s? Gebruik een hardware wallet

Er zijn veel mensen die cryptocurrency’s zien als een manier om geld te verdienen. En waarom ook niet? Ook al is de markt vrij wispelturig en verre van voorspelbaar, over het algemeen laten de meeste cryptocurrency’s een koers met een stijgende lijn zien en op de lange termijn is het dus zeker mogelijk om winst te maken.

Wil jij investeren in crypto’s en ze vervolgens jaren wegzetten om winst te maken? Dan kun je ze het beste opslaan op een hardware wallet.

Wat is een wallet?

Nadat je je crypto’s hebt gekocht bij een exchange (betalen met euro’s kan bij Bitvavo) kun je ze in een persoonlijke wallet plaatsen. Deze wallet maak je aan online en je kunt ze vervolgens gebruiken om je crypto’s mee te gebruiken en beheren.

De meeste wallets zijn software wallets en deze gebruik je online of via een app. Je krijg je eigen inlogcode en zo lang niemand anders deze heeft is je geld veilig. Ga je echter geld beleggen in een cryptocurrency, dan is het verstandig om dit goed achter slot en grendel te leggen. Hiervoor kun je investeren in een hardware wallet.

Je crypto’s veilig opslaan op een hardware wallet

Een hardware wallet lijkt op een USB stick en je kunt deze krijgen zowel voor je telefoon als voor je pc. Op deze stick worden alle keys opgeslagen die nodig zijn om jouw wallet binnen te komen. Zonder je hardware wallet kun je dus je software wallet niet in.

Dit is ook handig als je telefoon gestolen wordt en je maakt gebruik van de app. Je kunt bij wijze van spreken de hardware wallet aanschaffen bij de geboorte van je dochter en deze vervolgens pas weer uit de kluis halen als ze 18 wordt. Voor mensen die grote bedragen aan crypto’s hebben kan een hardware wallet niet uitblijven en is het opslaan van crypto op je hardware wallet een veilge manier.

https://bitvavo.com
Bigoz.nl