Bigoz
Image default
Aanbiedingen

Outplacement

Outplacement is een service naar bedrijven en overheden die vanwege economische redenen of omdat de kwaliteiten en ambities van een persoon niet meer aansluiten bij de organisatie, men extern moet gaan zoeken voor andere mogelijkheden.

Outplacement wordt vaak uitgevoerd door gespecialiseerde outplacement bureaus.

Om hun dienstverlening te optimaliseren hebben outplacement bureaus  vaak strategische samenwerkingsverbanden met een aantal partijen zoals; Ondernemersverenigingen van div. industrieterreinen, Brancheorganisaties en Bureaus, Opleiding en trainingscentra, Arbeidsdeskundig adviesbureau en re-integratie bureaus.

Door deze  samenwerking met bovenstaande organisaties en de jarenlange relaties met bedrijven heeft een outplacement bureau meestal ruim voldoende kennis en ervaring om mensen op een efficiënte wijze te bemiddelen naar een passende functie.

Bij een plaatsing wordt contact onderhouden met alle betrokken partijen, om een duurzame oplossing te verwezenlijken, zodat deze ook uiteindelijk succesvol is.


Het kantoor van Werkcontact in Breda

Werknemers die zelf een outplacement kunnen kiezen en hierover informatie willen hebben, kunnen de website Outplacementverzekering.nl bezoeken. Op deze website is alles terug te vinden over outplacement.

Re-integratie

Voor werkzoekenden met een WW- of WAO/WIA-uitkering heeft een outplacement bureau de expertise en de mogelijkheid van het UWV om een werkfit of toeleiding naar werk overeenkomst af te sluiten. De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen kunt u bespreken met uw casemanager van het UWV, ook kan een outplacement bureau u hierover informatie geven.

Met de kennis en ervaring van outplacement bureaus komen werkzoekenden aanzienlijk sneller aan nieuwwerk. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers van een outplacement programma gemiddeld 4 maanden eerder een nieuwe baan vinden.

Kosten outplacement

De kosten van outplacement lopen uiteen van circa 3.000 EURO tot 7.000 EURO en worden bepaald door de inhoud en duur van het outplacement traject. De meeste outplacement bureaus bieden ontslagen medewerkers eerst een vrijblijvend gesprek aan. Tijdens zo’n gesprek kan bepaald worden welke modules er voor welk budget ingezet kunnen worden. Ontslagen medewerkers kunnen het beste met meerdere bureaus een afspraak maken en daarna kiezen voor het bureau wat het beste bij de individuele situatie past.

Bigoz.nl