Bigoz
Image default
Beauty en verzorging

Pigmentvlekken verwijderen bij een gemende huid

Gemengde huid

Sommige mensen hebben last van een te droge huid, andere mensen hebben dan weer last van een vette huid. Maar er is ook een combinatie van deze twee, namelijk de gemengde huid. Dit wordt zo benoemd omdat je huid dan eigenlijk bestaat uit twee huidtypes: sommige plekken zijn droger terwijl andere plekken vettiger aanvoelen en gevoeliger zijn voor acné of onzuiverheden. Vaak zal de T-zone vettiger aanvoelen en zullen de wangen meer van het type droge huid zijn. Het vergt dus zeker de ideale verzorging!

 

Hoe kan je een gemengde huid herkennen?

Een gemengde huid bleken kan je vrij gemakkelijk herkennen. De T-zone (kin, neus en voorhoofd) voelen vaak vettiger aan terwijl de wangen eerder droog aanvoelen. Het is dus belangrijk om de t-zone te behandelen als een vette huid en de wangen te behandelen als een droge huid.

 

Wat zijn de oorzaken?

Vaak is de oorzaak van een gemengde huid niet ver te zoeken en is dit meestal gewoon erfelijk. Echter kan het ook zijn dat er te agressieve verzorgingsproducten voor het gezicht worden gebruikt. Neem dus je verzorgingsritueel eens goed onder de loep.

 

Wat kan je er tegen doen?

Het belangrijkste om te doen bij een gemengde huid bleken is je huid op de juiste manier verzorgen. Je hebt 2 verschillende huidtypes op 1 gezicht dus deze dienen ook behandeld te worden met verschillende verzorgingsproducten. Wat heel goed is voor de gemengde huid is hyaluronzuur, werkt vochtbindend en zo kan je huid meer vocht vasthouden. Wat je zeker niet moet doen is zeep gaan gebruiken. Het werkt ontvetten en kan je huid dus gaan uitdrogen. Het allerbeste is om je huid eerst te reinigen en daarna vooral de T-zone goed te scrubben. Je huid zal al minder snel vet aanvoelen en de mee eters zullen verdwijnen. Kies vervolgens de goede crème die je vochtbalans van de drogere delen kan herstellen maar zowel de vettere delen gehydrateerd blijven. De droge delen van je gezicht kan je vervolgend voeden met een voedingsmasker.

 

Bigoz.nl