Bigoz
Image default
Bedrijven

In 5 stappen een woning kopen

Een woning kopen is een spannende maar ook zeker een leuke gebeurtenis. Vooral als het de eerste keer is dat je een woning gaat kopen kan het erg spannend zijn. Daarom is het verstandig om je goed te verdiepen in de stappen die je moet ondernemer. Daarnaast is het handig om een goede makelaar in te schakelen. Wij hebben voor je op een rijtje gezet hoe je in 5 stappen een woning kan kopen.

Financien op een rijtje

Voordat je uberhaupt kunt gaan kijken naar een woning is het goed om te weten wat je precies kunt lenen om een woning te kopen. Daarnaast is het handig om je complete financien op een rijtje te krijgen. Je weet dan precies waar je aan toe bent en hoe je ervoor staat. 

De zoektocht

Wanneer je weet wat je budget is, kun je gaan zoeken naar een woning. Dit begint natuurlijk op internet, en als je iets gevonden hebt kun je een bezichtiging inplannen. Dit is het moment dat je kunt gaan kijken naar je droomhuis en alle vragen kunt stellen. 

Bieden en onderhandelen

Als je je droomhuis hebt gevonden kun je een bod uitbrengen op een woning. Het is verstandig om dit te doen in samenspraak met je makelaar. Vervolgens is het even afwachten op het antwoord van de verkoper!

Hypotheek rond krijgen

Op het moment dat het bod is geaccepteerd moet je de hypotheek officieel rond krijgen. Dit is een belangrijk en spannend moment. Ook kun je gaan tekenen voor de koop van de woning. 

De sleutel

Wanneer alles gereed is, kun je de sleutel in ontvangst nemen. Je bent nu officieel de eigenaar van je nieuwe woning. Als je nog moet verbouwen, is dit het moment. Vervolgens kun je gaan verhuizen en alles helemaal gaan inrichten zodat je in je nieuwe huis kan trekken. 

Bigoz.nl