Bigoz
Image default
Bedrijven

Slotenmakers in Limburg

Helemaal in het zuiden van het land ligt een provincie genaamd Limburg. Deze provincie staat bekend om haar grote natuurlandschappen, bergen en lokale specialiteiten zoals vlaai en zoervleisj. De provincie wordt vaker neergezet als een provincie waar niks te doen is en dus ook niet veel gebeurt. Je zou dan denken dat het aantal inbraken in deze provincie ook heel laag is maar klopt dit wel? In deze blog gaan we 4 steden bekijken binnen limburg en hoe het per stad zit met inbraken.

Maastricht

Deze mooie plek naast de maas staat bekend om meerdere dingen. Denk aan de oude bouwwerken , de grote winkels en de jaarlijkse concerten van andre rieu. Wat minder bekend is over Maastricht is de criminaliteit. In eerste instantie zou je denken dat het hier wel mee valt. Na wat onderzoek blijkt het dat dit helemaal niet zo’n veilige stad is en dat hier vaker wordt ingebroken dan werd gedacht. Niet voor niks zijn er veel slotenmakers in Maastricht te vinden. Het aantal inbraken is namelijk al meerder jaren toe aan het nemen en daarmee ook het aantal slotenmakers.

Heerlen

Het stadje Heerlen, ook wel de ghetto van zuid limburg genoemd, staat bekend om meerdere dingen. Ten eerste staat Heerlen bekend als een niet al te rijke stad. Ten tweede staat Heerlen bekend om nogal asociaal volk (al valt dat over het algemeen reuze mee). Sommige gebieden kun je beter niet in Heerlen bezoeken zoals de wijk zeswegen en heerlerheide. In beide gebieden vindt veel criminaliteit plaats en zijn inbraken geen uitzonderlijke situatie. Slotenmaker Heerlen kun je daardoor enorm makkelijk vinden.

Roermond

Deze stad ligt niet in zuid Limburg maar meer richting het noorden van Limburg. De stad is de laatste jaren vooral bekend geworden door de grote outlet die er ligt die heel erg in trek ligt bij nationale als internationale toeristen. Daarnaast heeft Roermond enkele grote theaters en zijn er een aantal jaarlijkse grote evenementen te vinden. In eerste oog opslag lijkt het dus alsof Roermond niet veel last heeft van criminaliteit of inbraken. Helaas lijkt dit alleen maar zo want ook Roermond heeft veel last van criminaliteit. Binnen het gebied van Roermond was enkele jaren geleden nog de Hells angels actief die veel handelden in verboden middelen. Tegenwoordig is dit wat minder maar wordt er wel nog veel ingebroken. Een snelle google naar “Slotenmaker Roermond ” geeft al snel enkele honderden resultaten en dus is het duidelijk dat hier goed geld mee valt te verdienen binnen deze omgeving.

Conclusie

Limburg is dus helemaal niet zo onschuldig als het in eerste opslag lijkt. Er is veel criminele activiteit in deze steden te vinden waaronder inbraken en dat is onder andere te zien aan het aantal slotenmakers in Maastricht. Is het gevaarlijk om er te wonen? Nee, dat is overdreven over het algemeen kun je gewoon over straat lopen zonder dat je hoeft te vrezen dat er wat ergs gebeurd. Er zijn wel enkele gebieden waar je beter niet kan komen of waar je beter niet kan wonen. Kortom, Limburg heeft net zoals iedere andere Nederlandse provincie te maken met criminaliteit en is dus geen provincie waar niks gebeurd.

Bigoz.nl