Bigoz
Image default
Bedrijven

Hoe maak je noppenfolie?

Soms zie je producten waarbij je denkt: “Hoe is dit gemaakt?”. Het is niet altijd duidelijk wat voor soort producten dit zijn en daardoor wordt het nog moeilijker om erachter te komen wqaar het van gemaakt is. Noppenfolie is een voorbeeld van zo’n soort materiaal. Het materiaal wordt veel gebruikt voor het verzenden en vervoeren van producten en heeft als functie bescherming bieden aan deze producten. Het materiaal zelf is doorzichtig, zit vol met bubbels en erg stevig. Al met al zorgt dit ervoor dat er geen schade wordt aangebracht aan het product tijdens het verzenden of verhuizen. Dit materiaal heeft veel gebruiksmogelijkheden , maar hoe wordt het eigenlijk gemaakt?

Hoe maak je noppenfolie?

Het ontwikkelproces van dit transparante kunststof begint bij het maken van kleine bolletejs van een soort hars. De bolletjesb hebben een famteing van een grindkorrel en zijn daardoor heel klein Ze worden geplaatst in een zogenaamde extruder , wat een soort kan is die de bolletjes verhit en het mengsel gaat mixen. Onderin deze extruder zit een sleuf waar het mengsel uit loopt. Om van deze lagen noppenfolie te maken heb je minstens twee lagen nodig. Dit komt vaker als vloeibare hars uit een sleuf, hierna gaat dit in een soort drum. De zuiging hierin zorgt ervoor dat het mengsel in de gaten wordt gezogen waardoor een vorm van noppen in plastic ontstaat.

 

Waar kan je noppenfolie kopen?

Noppenfolie of bubbeltjesplastic is bijna overal verkrijgbaar. Dit zorgt er dan ook voor dat het aanschaffen van dit materiaal een stuk makkelijker wordt aan te schaffen en dus makkelijker gebruikt kan worden voor het verzenden of verplaatsen van spullen. Het materiaal wordt dan ook vaker op een breed gebied toegepast wat zorgt voor een heleboel toepassingsmogelijkheden.

 

https://verpakgigant.nl/product-categorie/noppenfolie/
Bigoz.nl