Bigoz
Image default
Dienstverlening

Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten als je een groepenkast wilt vervangen

Elektra is niet meer weg te denken uit het leven, voor alles heb je het nodig. Wil je schoonmaken of als je auto aan het rijden bent. Als je wilt dat je elektra goed werkt is het ook belangrijk om een goed werkende groepenkast te hebben die optimaal werkt. Wanneer de groepenkast niet optimaal werkt dan zul je merken dat er vaker stroomstoringen optreden. Dit kan komen door ouderdom, schade, slijtage of overbelasting. Een groepenkast vervangen is geen makkelijke klus en kan je ook het best laten doen door een deskundige elektricien die jaren ervaring heeft. 

Groepenkast vervangen bij ouderdom

Groepenkasten kunnen erg lang mee en zullen niet zo snel aan ouderdom lijden. Sommige groepenkasten kunnen op jonge leeftijd al klachten krijgen van ouderdom, dit zal je merken aan storingen die regelmatig optreden. Bij ouderdom neemt de kracht van de groepenkast als het ware af, een groepenkast kan maar een maximale hoeveelheid stroom tegelijk aan voordat deze overbelast wordt. Een nieuwe groepenkast kan meer stroom aan dan een oudere groepenkast, deze oude groepenkast zal dus minder stroom kunnen verdragen. Bij een groepenkast die lijdt aan ouderdom is het beter om deze te vervangen voor een nieuwe groepenkast. Het aansluiten van extra groepen zal niet helpen omdat de andere onderdelen van de groepenkast alsnog oud blijven.

Kijk naar de toekomst

Het is belangrijk om in de toekomst te kijken wanneer je je groepenkast gaat vervangen. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe sauna laten installeren of een nieuwe keuken? Het is dan misschien beter om een grotere groepenkast te installeren waar meerdere groepen op terecht kunnen. Dit scheelt erg veel werkzaamheden maar ook geld achteraf. Opnieuw een nieuwe groepenkast installeren hoeft dan niet, enkel een paar groepen nog.

 

Bigoz.nl