Bigoz
Image default
Financieel

Een vrachtwagen leasen, of toch huren?

Wanneer je nieuwe middelen nodig hebt voor je bedrijf, zijn er een hoop verschillende opties. Je kunt het kopen, leasen, huren of geld ergens voor lenen. Wanneer je niet beschikt over veel geld en ook niet wilt lenen, kom je al snel uit bij huren of leasen. Maar welke optie is nu het beste? Wij behandelen in deze blog de vrachtwagen en vertellen je waarom het beter is om te leasen of om te huren! Zo weet je precies welke oplossing voor jou de beste keuze is.

Leasen vrachtwagen

Het leasen van een vrachtwagen is voor bedrijven een aantrekkelijke optie. Je hebt dan namelijk een hoop zekerheid. Je weet immers precies wat je de komende jaren kwijt bent iedere maand. Je hoeft eigenlijk alleen maar te kijken naar de kosten voor benzine en aan de hand van je leasecontract of er een verzekering nodig is. Vooral voor bedrijven die een toekomstvisie hebben en van plan zijn om lang gebruik te maken van de vrachtwagen, is leasen een goede optie. 

Huren vrachtwagen

Oké, een vrachtwagen leasen is dus verstandig als je kijkt naar de lange termijn continue gebruik maakt van de vrachtwagen. Maar wanneer kies je er dan voor om een vrachtwagen te huren? Dit is eigenlijk vooral het geval bij bedrijven die sporadisch of voor een korte periode een vrachtwagen nodig hebben. Misschien heb je een eenmalige of tijdelijke opdracht. Of het kan zo zijn dat je net even een drukkere periode hebt in het jaar waardoor het verstandig kan zijn om een vrachtwagen te huren voor een korte tijd. 

Het hangt dus erg af van je situatie of je beter kunt kiezen voor leasen of huren. Er is dan ook niet maar één goed antwoord. Kijk vooral goed naar je eigen situaties zodat je een goede keuze kunt maken. Er zijn zelfs bedrijven die zowel een vrachtwagen leasen als huren. 

https://ondernemerlive.nl/

Gerelateerde artikelen

Startende ondernemer? Administratiekantoor Hengelo benut optimaal fiscale voordelen.

Thuiswerk zonder eerst te betalen

Uw hypotheekadviseur in Bergen op Zoom helpt u verder

Bigoz.nl