Bigoz
Image default
Gezondheid

Alles over een overdosis Ibuprofen

Soms, als ons hoofd pijn doet, of welk lichaamsdeel dan ook, lijken een paar ibuprofens niet genoeg. Te veel van deze vrij verkrijgbare pijnstiller innemen kan echter gevaarlijk zijn en leiden tot een overdosis Ibuprofen.

Er zijn grenzen aan wat het lichaam kan verdragen. Zowel Motrin als Advil – twee van de meest populaire niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, ook bekend als NSAID’s – hebben een waarschuwingsetiket met een maximale dosis van 1.200 milligram per dag voor volwassenen. Met tabletten van 200 milligram komt dat neer op één per vier uur. Hoewel ze suggereren dat mensen alleen het minimum nemen dat nodig is om hun pijn te verlichten, zeggen ze ook dat het in orde is om een tweede tablet te nemen als een tablet alleen niet werkt. Twee tabletten om de zes uur, een gebruikelijke strategie, komt neer op een dosis van 1600 milligram op één dag.

Tekenen van een overdosis Ibuprofen

Wanneer we het woord overdosis horen, denken we meestal onmiddellijk aan medische middelen op recept en aan illegale narcotica. De waarheid is echter dat men een overdosis kan krijgen van vrijwel elk soort geneesmiddel, ook van vrij verkrijgbare medische middelen. Over-the-counter pijnstillers en het nemen ervan is vrij gebruikelijk, gezien pijn kan toeslaan op elk moment of het nu hoofdpijn, spierpijn en anderen. Ibuprofen is een van deze pijnstillende vrij verkrijgbare medische middelen die op grote schaal wordt gebruikt, vooral omdat het als zeer effectief wordt beschouwd bij het verlichten van pijn, het verlagen van koorts en het verminderen van ontstekingen. 

Overdosering op Ibuprofen is echter niet altijd te wijten aan het nemen van een hoeveelheid van het geneesmiddel die de aanbevolen hoeveelheid overschrijdt, het kan ook te wijten zijn aan het falen van uw lichaam om het geneesmiddel correct te metaboliseren. Hierdoor worden uw interne organen blootgesteld aan een hoeveelheid van de actieve bestanddelen van het geneesmiddel die te veel is voor hen om te verwerken. Ibuprofen kan vrij onschadelijk lijken, maar dat maakt het juist gevaarlijk, omdat het gemakkelijk te misbruiken is en je er een overdosis van kunt nemen. Dit artikel zal daarom helpen door de tekenen van een overdosis Ibuprofen te belichten en hoe men het kan vermijden.

Een van de meest voorkomende tekenen die meestal aangeven dat je misschien een overdosis Ibuprofen hebt genomen, zijn gastro-intestinale symptomen. Het is te verwachten dat als je een overdosis van een geneesmiddel neemt, de allereerste tekenen gastro-intestinaal zijn en dit is ook het geval voor Ibuprofen. Enkele van de rode vlaggen waar je hierop moet letten zijn diarree, brandend maagzuur, braken, misselijkheid en maagpijn. Zoals verwacht, hangen al deze symptomen en hun ernst af van de ernst van de overdosis, iets dat in detail wordt behandeld op frontlineer.com door de materiedeskundigen daar. In meer ernstige gevallen van Ibuprofen overdosis, kan men ook last hebben van bloedingen in de maag en darmen. Een andere reeks tekenen die erop kunnen wijzen dat iemand een overdosis Ibuprofen heeft genomen, zijn die met betrekking tot de motoriek. Een aanwijzing dat de motorische vaardigheden afnemen, zoals onvastheid, traagheid en traagheid in de bewegingen en een onvermogen om samenhangend te spreken, kunnen allemaal wijzen op een overdosis Ibuprofen.

Verslaving aan pijnstillers

Ongeacht de stof waaraan iemand verslaafd is, vertoont hij vaak bepaalde gedragskenmerken van een verslaafde. Deze gedragingen van een verslaafde zijn vaak rode vlaggen voor de dierbaren van die persoon dat er een probleem is. Het gedrag van een verslaafde kan beangstigend en frustrerend zijn en het kan ervoor zorgen dat geliefden zich verdrietig en hulpeloos voelen. Dit wordt ook wel junkie gedrag genoemd. Wat is junkiegedrag? Hieronder een kort overzicht:

  • Een van de nummer één dingen die de neiging om het gedrag van een verslaafde te definiëren is liegen. Er zijn veel verschillende redenen waarom het gedrag van een verslaafde liegen omvat. Ze zullen vaak moeten liegen om te bedekken waar geld ging en wanneer ze gebruikten. Voor veel mensen die te maken hebben met het gedrag van een verslaafde, is liegen het eerste teken dat er een probleem is.

  • Manipulatie is een ander veelvoorkomend gedrag van een verslaafde. Verslaafden zullen alles zeggen en doen om hun verslaving te blijven voeden, en dit omvat ook het manipuleren van de mensen die het dichtst bij hen staan. Ze kunnen tactieken als schuldgevoel of ontkenning gebruiken als onderdeel van hun manipulatie. De persoon die van een verslaafde houdt, zal vaak in de waanbeelden en manipulatie van een verslaafde trappen omdat ze zo graag willen geloven wat ze zeggen. 

  • Een andere rode vlag van het gedrag van een verslaafde is criminaliteit. Niet alle verslaafden worden criminelen, maar velen wel. Ze zullen dingen doen zoals stelen om aan narcotica te kunnen blijven komen, of ze kunnen misdaden plegen zoals het vervalsen van recepten, afhankelijk van de drug van hun keuze. Er zijn ook indirecte criminele gedragingen, zoals rijden onder invloed, of geweld.

  • Een vaak voorkomend gedrag van verslaafden is het afschuiven van de schuld. Verslaafden willen niet verantwoordelijk zijn voor hun eigen daden. Ze willen dat het de schuld is van andere mensen, wat er ook gebeurt.

 

https://www.afkickkliniekinfo.nl/
Bigoz.nl