Bigoz
Image default
Gezondheid

Rug kraken

Rugpijn, zenuwpijn of uitstralingspijn kunnen een enorme impact hebben op uw dagelijkse bestaan. Eenvoudige bewegingen kunnen lastig zijn, het lichaam kan stroef aanvoelen en de pijn kan uw dag beheersen. Het is dan ook van groot belang om deze pijnklachten serieus te nemen en hier iets aan te doen. Pijnstillers vermommen de pijn, maar pakken de oorzaak van de klachten niet aan. Bij rugklachten is het een verstandige optie om een afspraak te maken bij een chiropractor om de rug te kraken. Wat een rug kraken precies inhoudt en wat u kunt verwachten van deze behandeling leest u hier.

Rug kraken de juiste benaming?

Bij een behandeling bij de chiropractor worden er methodes uitgeoefend en gebieden in het lichaam weer los en soepel te krijgen. Dit kan de pijnklachten namelijk effectief aanpakken. Waar er kraakgeluiden te horen kunnen zijn, is dit niet de juiste term voor de behandeling. De chiropractor kraakt jouw rug namelijk niet, maar zorgt voor beweging in de rug. De kraakgeluiden zijn een gevolg van de ingreep. Door te duwen, trekken en druk uit te oefenen op bepaalde gebieden, kunnen gewrichten en spieren loskomen. Dit kan een krakend geluid teweeg brengen.

Voor welke rugklachten is het geschikt?

Wanneer je last hebt van je rug, is een bezoekje aan de chiropractor altijd een goed idee. De meeste rugklachten ontstaan namelijk door problemen met de spieren en gewrichten. Waar een massage tijdelijk kan helpen, pakt het de bron van de pijn vaak niet aan. Ook kan rugpijn ontstaan door een vaste cluster elders in het lichaam. Een chiropractor is een specialist is deze klachten en kan na een analyse van het lichaam precies zien wat de bron van de klachten is. Rugklachten moet je niet pappen en drooghouden, maar grondig aanpakken. Zeg vaarwel tegen de stroefheid en pijn en kies ervoor om de rug te laten kraken bij een chiropractor.

Wat kun je verwachten?

Vraag een kennismakingsgesprek aan bij Chiropractie Bennekom. Tijdens dit intakegesprek kunt u uw klachten bekend maken en zal de chiropractor bekijken wat hij voor u kan betekenen. Je kunt vervolgens meerdere sessies verwachten waarbij uw lichaam wordt “losgemaakt”. De rug kraken en andere technieken van de chiropractor zullen ervoor zorgen dat u weer pijnvrij kunt bewegen. Deze behandelingen kunnen best ingrijpend zijn er klachten als spierpijn en hoofdpijn kunnen optreden in de eerste dag na de behandeling. Ook ontvangt u extra oefeningen van de chiropractor om thuis te doen. Hiermee houdt u uw lichaam soepel en verstevigt u zwakke gebieden. Zo kunt u deze klachten in de toekomst voorkomen.

Heeft u last van rugklachten en wilt u ook eens uw rug kraken? U kunt dan altijd terecht bij een chiropractor. U geniet van een professionele behandeling die effectief strijdt tegen de bron van de klachten. Geniet van een directe aanpak en een behandeling waar u nog jarenlang plezier van hebt. Maak ook een afspraak bij de chiropractor in Bennekom voor een kennismakingsgesprek en zie wat de chiropractor voor uw kan betekenen.

 

Bigoz.nl