Bigoz
Image default
Internet

Welke gevolgen ondervindt de mens door het gebruik van overmatig televisie kijken?

Het valt niet te ontkennen dat de televisie veel voor de verbetering van de mensheid heeft betekend. Zeker, het heeft ons geholpen om onze ogen te openen voor de wereld, als we uit de eerste hand te zien van scènes van natuurrampen, de levensomstandigheden van de armen in ontwikkelingslanden, of het uitsterven van bepaalde diersoorten. We blijven geïnspireerd door sportiviteit op zijn best via het kijken naar de Olympische Spelen of andere sportevenementen die op het veld hard worden uitgevochten op een mooi beeld zoals de lg oled55cx6la heeft. We leren ook hoe we moeten sauté ren als een gourmetkok, betere beslissingen nemen over aandelenbeleggingen of over de mooie Caribische vakantie die we op een dag zouden moeten nemen. Visueel kijken is niets anders dan erover lezen in een boek, voor deze voorbeelden geciteerd.

Waar mee beginnen de problemen?

De problemen beginnen echter wanneer we slechte gewoonten ontwikkelen bij het tv-kijken. Deze gewoonten bestaan in twee vormen: buitensporig veel tijd besteden en slechte programmakeuze. Het is gemakkelijk om verslaafd te raken. Het kijken naar een sportwedstrijd of af en toe een sitcom kan gemakkelijk uitgroeien tot een wekelijkse en vervolgens dagelijkse aangelegenheid. Dramaseries zijn het ergst, omdat ze je in een tijdval storten. Je vindt het gewoon moeilijk om nog andere afspraken te maken in dezelfde tijdspanne!

Wat zijn de uiteindelijke gevolgen voor overmatig gebruik?

De kern van de zaak is dat te veel televisie de persoonlijke ontwikkeling belemmert. Over een lange periode kan het de hersenen afstompen, wat resulteert in verminderde creativiteit en een slecht zelfbewustzijn. Persoonlijke groei wordt belemmerd omdat je liever urenlang onderuitgezakt op de bank voor de TV zit in plaats van je bezig te houden met meer productieve activiteiten. Als je geen TV hebt, moet je toegeven dat je meer tijd zult besteden aan lezen, puzzelen, gezelligheid, schilderen en een hele reeks andere activiteiten.

Dus hier zijn 5 redenen, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, waarom je vandaag de televisie uit zou moeten zetten:

1. Bevordert Zwaarlijvigheid.

Vetten krijgen niet de kans om te worden verbrand omdat televisiekijken fysieke activiteit ontmoedigt. U kunt ook de gewoonte hebben om ongezond te snacken, zoals chips of gezoete popcorn, terwijl u voor de tv zit. Omdat uw aandacht gericht is op wat er in de show gebeurt, realiseert u zich vaak niet hoeveel u eet. Zwaarlijvigheid kan daardoor een echt probleem worden.

In feite wordt vaak gezegd dat overmatig televisiekijken een grote bijdrage levert aan het groeiende aantal zwaarlijvige kinderen. Uit studies blijkt nu dat het aantal gevallen van obesitas bij kinderen is verdrievoudigd, waardoor het aantal gevallen van obesitas bij volwassenen is toegenomen. Terwijl kinderen een of twee generaties geleden nog werden aangemoedigd om meer buiten te spelen, is dat nu niet meer het geval. De drukke ouders van vandaag vinden het gemakkelijker om hun kinderen voor de televisie te zetten, om ze te vermaken en uit de weg te houden. In feite worden kinderen van jongs af aan geconditioneerd om te eten met de televisie aan. Wat kan helpen, is de televisie vroegtijdig uit te zetten voor wat beweging. Als u merkt dat u of uw kinderen te veel tv kijken, ga dan naar buiten om wat te zonnen en te spelen.

2. Verhindert sociale activiteit.

Te veel televisie kijken kan je beroven van een normaal sociaal leven. Je zit niet meer aan de eettafel om over je dag te praten. Familiegesprekken komen vrijwel niet meer voor. In plaats daarvan eet je liever voor de tv en ga je na het werk meteen op de bank voor de tv zitten. Als je merkt dat je een kluizenaar wordt omdat je het grootste deel van je vrije tijd televisie kijkt, dan is het tijd om te onderzoeken of je van je obsessie moet afkicken. Geen enkele hoeveelheid televisie kan de behoefte aan menselijke interactie vervangen. We leven niet meer in grotten. Het vormen van gezonde relaties spelen een grote rol in onze persoonlijke ontwikkeling en groei.

3. Roept geweld op.

Televisie heeft de schuld gekregen van het in beeld brengen van extreem geweld. Geweld wordt vaak gebruikt om nieuws sensationeel te maken en drama te creëren, om zo een emotionele reactie bij je op te roepen. Kinderen lopen het meeste risico omdat ze nog beïnvloedbaar zijn en hun gedrag vaak vormen op basis van wat ze te zien hebben gekregen. Na verloop van tijd kunnen zowel kinderen als volwassenen ongevoelig worden voor extreem geweld.

TV-netwerken moeten vechten voor onze stemmen. In een poging om onze belangstelling te behouden, worden de scènes op TV nog bloederiger en gruwelijker. Dit kan leiden tot psychische stoornissen, waardoor de betrokkenen onredelijk gewelddadig en mogelijk agressief worden.

4. Beïnvloedt onbewuste overtuigingen.

Als je de televisie de hele tijd aan hebt staan, zelfs als achtergrondgeluid, blijven je hersenen verwerken wat ze horen. Vooral televisiereclames kunnen ons in onze onderbewuste gedachten beïnvloeden. Hierin ligt een mogelijke verklaring waarom je junkfood blijft eten, zelfs als je bewust weet hoe ongezond of schadelijk het kan zijn.

Je weet nooit wat je te horen krijgt met de TV aan, dus je kunt hem beter niet aan hebben staan als je niet actief aan het kijken bent. Volgens de Wet van Aantrekking breng je de gedachten die in je zijn tot fysieke manifestatie. Als je gedachten gevormd worden door televisie te kijken naar programma’s die negatief zijn, dan raad eens wat? Dan zul je waarschijnlijk geen positieve resultaten aantrekken.

5. Beperkt Zelfbewustzijn.

Het is duidelijk dat je, met al dat lawaai dat er is, geen geest kunt hebben die stil is. Hoewel televisie is gebruikt om religieuze boodschappen te verspreiden, is dat niet hetzelfde als afstemming op ons innerlijke Zelf. Zelfbewustzijn en spirituele groei worden het best bereikt wanneer je jezelf bevrijdt van de mentale rommel. Helaas heeft de televisie de neiging je zintuigen te overbelasten.

Minder lawaai is inderdaad beter om rust in je geest te krijgen. Ofwel heb je stilte of rustgevende muziek op de achtergrond. Met een groter zelfbewustzijn, ontwikkel je ook verbeterde creatieve en intuïtieve vermogens. Dit helpt de basis te leggen voor het bereiken van het beste in je persoonlijke ontwikkeling.

Ben verantwoordelijk met TV-kijken

Televisie is niet alleen maar slecht. Het heeft geholpen de mensheid op verschillende niveaus te verbeteren, waar nieuws feitelijk wordt gerapporteerd en gezonde waarden worden bevorderd. Wat daarom het belangrijkst is, is om een bewuste keuze te maken: kies selectief uw tv-programma’s en laat de televisie niet uw leven leiden. Er zijn veel andere manieren om te ontspannen na een dag hard werken. Het hoeft niet te komen van het kijken naar een televisieprogramma.

https://www.ny400.nl/
Bigoz.nl