Bigoz
Image default
Mode en Kleding

Terug van weggeweest

Je zult het vast hebben gemerkt de afgelopen jaren, de snapback is weer helemaal terug. In de jaren ’50 werd de cap veel gedragen door Amerikaanse baseball spelers, maar in 90’s werd het pas echt een urban trend. Na die populariteit verdween de cap weer eventjes uit het straatbeeld, maar sinds een aantal jaar is hij weer volop zichtbaar. Deze comeback is vooral te danken aan de muzieksterren en dan vooral de rappers. O.a. Wiz Khalifa en Lil’ Wayne hebben hier een groot aandeel in gehad. Hierdoor werd de cap in korte tijd het symbool van de streetwear cultuur.

Van origine is het dus een cap die geïntroduceerd is door de baseball spelers. En hoewel de snapback uit de jaren ’50 niet helemaal hetzelfde is als nu, blijft de sportieve roots altijd zichtbaar. Toch hoef je niet per se een fan te zijn van LeBron James of Michael Jordan om een snapback te dragen. Door de gestegen populariteit van de cap zijn ze verkrijgbaar in allerlei soorten, stoffen, kleuren en maten. Ook voor andere toepassingen dan sport trouwens. Voor bijna elke subcultuur of lokale trend bestaat er een bijpassende snapback.

Doordat deze pet een eenvoudig model heeft is het uitermate geschikt voor het opbrengen van prints, logo’s en teksten. Vanuit de eenvoud van de snapback is een variatie opgekomen die we allemaal niet voor mogelijk hadden gehouden. Benieuwd geworden naar de opties? Een snapback bestellen is tegenwoordig ook veel makkelijker dan 20 jaar geleden door de mogelijkheden van het internet. Als je zoekt op snapbacks zal je genoeg webwinkels vinden met een mooi aanbod, zoals snapbacks.nl. En als je ze liever in het echt bekijkt, in elke stad heb je wel een paar streetwear winkels die ongetwijfeld ook snapbacks verkopen.

http://snapbacks.nl
Bigoz.nl