Bigoz
Image default
Mode en Kleding

Duurzame mode – Waar draait het allemaal om?

Duurzame kleding verwijst simpelweg naar kledingstoffen die afkomstig zijn van milieuvriendelijke bronnen. Voor duurzame kleding worden meestal duurzaam geteelde vezels of gerecycleerde materialen gebruikt. De manier waarop deze stoffen worden gemaakt is wat ze onderscheidt van andere kleding.

In het verleden betekende milieubewust winkelen dat men kleding kocht in kringloopwinkels of winkels die tweedehands kleding verkochten. Een andere duurzame manier van winkelen zou zijn om gebruikte kleding te doneren aan deze winkels of winkels, voor hergebruik of wederverkoop.
Snel vooruit naar de moderne tijd en met de huidige trend naar ecologische kleding en ‘groen’ zijn. Duurzame kleding heeft zich nu uitgebreid naar het verminderen van de hoeveelheid kleding die wordt weggegooid naar stortplaatsen. Terwijl ook de milieu-impact van landbouwchemicaliën bij de productie van vezelgewassen waar veel vraag naar is, zoals katoen, afneemt.

De mode-industrie, waarvan streetwear de belangrijkste vraag is, is de tweede grootste industrie die de aarde als geheel vervuilt. Door al deze slechte productieprocessen en doordat de consument modebewuster is geworden, is de vraag naar “duurzame mode” nu dan ook gestegen.

Duurzame streetwear speelt een belangrijke rol in het veranderen van de manier waarop duurzame mode wordt gezien, vooral omdat de macht nu bij de millennial en Gen Z shopper ligt. Streetwear gaat nergens heen, dus duurzame kleding makkelijker verkrijgbaar maken speelt een belangrijke rol in het beschermen van het milieu en de toekomst van onze planeet.

Gelukkig zijn er over de hele wereld een aantal onafhankelijke, duurzame streetwearmerken. Deze merken nemen actief het voortouw bij de productie van milieuvriendelijke producten en volgen duurzame productiepraktijken om tegemoet te komen aan de steeds bewustere klant.

ADUH is zo’n merk, dat street fashion levert van milieuvriendelijke materialen en dat ook is gemaakt door werknemers die een eerlijk salaris hebben gekregen en niet te veel werken. Bekijk het gehele assortiment en vindt de mooiste eerlijke kleding voor jou.

 

Bigoz.nl