Bigoz
Image default
Rechten

Tips voor een rechtszaak

De kans dat u ergens in uw leven in een juridische procedure verzeild raakt is zeker niet ondenkbaar. Wanneer u als eiser of gedaagde voor de rechter moet verschijnen kunt maar beter goed voorbereid daar staan. Wij geven graag een aantal tips om u zo goed mogelijk voor te bereiden.

 

Goede rechtsbijstand

 

In de meeste gevallen bent u niet verplicht om een advocaat of een andere juridische adviseur in te schakelen. Het is echter wel aan te raden om eens contact op te nemen met advocatenkantoren om toch juridische ondersteuning te krijgen. Wanneer u in Zuid-Holland woont is advocaat Den Haag of advocaat Rijswijk erg aan te raden.

 

Bereid u goed voor

 

Zoals bij zoveel zaken geldt ook voor juridische procedures dat een goede voorbereiding goud waard kan zijn. Ook wanneer u uzelf heeft voorzien van uitstekende rechtsbijstand raden we u aan om uzelf voor een zitting ook goed voor te bereiden. De kans is namelijk erg groot dat de rechter ook u een aantal vragen zal stellen.

 

Blijf consequent

 

In nederland sta je over het algemeen niet onder ede. Dit gebeurt enkel met getuigen. De meeste rechtszaken worden echter afgedaan zonder getuigen in te schakelen. Het is over het algemeen simpelweg uw woord tegen die van de tegenpartij. In principe bent u ook niet verplicht de waarheid te spreken, het is echter wel aan te raden om dit te doen.

 

Bewijs

 

Wanneer je een juridische procedure wilt winnen moet je harde bewijzen hebben. Hoe meer bewijs u kunt leveren, hoe groter uw kans dat u de procedure zult winnen.

 

Verzamel voorafgaand aan de procedure dan ook zoveel mogelijk schriftelijke bewijsstukken en bespreek deze stukken ook altijd met uw advocaat of jurist. Het kan gaan om brieven, memo’s, e-mails, verslagen, verklaringen, bonnen, tekeningen, etc.

 

Een belangrijke regels bij procedures is de regel “wie stelt, bewijst”. Dit houdt dus in dat wat je beweert, je ook maar moet bewijzen. Als u bijvoorbeeld een procedure start omdat u geld aan een goede vriend heeft geleend moet zelf aantonen dat uw vriend inderdaad het geld heeft ontvangen. Wanneer je dit niet kunt, is de kans vrij groot dat je de procedure gaat verliezen.

 

https://www.ebhlegal.nl/
Bigoz.nl